Έγινε την Πέμπτη 4/4 συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τα 75 χρόνια απ’ τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, του πολεμικού αυτού οργανισμού που στα τόσα χρόνια που πέρασαν έχει καταστρέψει χώρες και έχει δολοφονήσει ολόκληρους λαούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η φετινή κινητοποίηση συνέπεσε με το συνεχιζόμενο για πάνω από δύο χρόνια πόλεμο στην Ουκρανία, όπου το ΝΑΤΟ έχει άμεση εμπλοκή στην αντιπαράθεση με την Ρωσία, αλλά και με τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού απ’ τους φασίστες σιωνιστές του Ισραήλ με την ανοιχτή κάλυψη του ΝΑΤΟ και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι διαδηλωτές έδωσαν το μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία και την πρεσβεία του Ισραήλ. Παρά την ασφυκτική παρουσία των δυνάμεων καταστολής, εκατοντάδες διαδηλωτές με κεντρικά συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εγκλήματα, με συνθήματα καταγγελίας της επιχειρούμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού και με κεντρικό σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ και η νεολαία Πορεία πήραν μέρος στη διαδήλωση με δικό τους πανό και με μαχητικό τρόπο κατάγγειλαν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ και των αμερικάνων, καθώς επίσης και το επί μήνες συνεχιζόμενο αποτρόπαιο έγκλημα ενάντια στον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό.