Μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τα μέλη και οι φίλοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ εντείνουν τις παρεμβάσεις τους στην πόλη.
Το Σάββατο 30 Μάρτη έγινε στο δημοτικό αναψυκτήριο το γλέντι της κίνησης με σημαντική επιτυχία. Σε μια γεμάτη αίθουσα από φίλους συμπολίτες μας, με καλό φαγητό και καλή διάθεση διασκεδάσαμε και με την ευχάριστη μουσική παρουσία της Λένας Γολεμάτη και του Βαγγέλη Σαλαπάτα, που θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε με ιδιαίτερο τρόπο.
Έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου που θα παρουσιασθεί τις επόμενες μέρες σε ειδική εκδήλωση. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται και το νέο φύλλο της εφημερίδας, της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, που θα αποτελέσει και το βασικό προεκλογικό υλικό της παράταξης.

Ορισμένες ειδήσεις απ’ το δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 28 Μάρτη

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε μια ιδιαίτερα σοβαρή συζήτηση γύρω απ’ τη συμφωνία των Πρεσπών. Αφορμή αποτέλεσε ένα κείμενο μερικών υπογραφών κατοίκων της πόλης, που ζητούσαν (πιο σωστά απαιτούσαν) να μάθουν τις θέσεις των συμβούλων για τη συμφωνία αυτή.
Το κείμενο αυτό στην πραγματικότητα προέρχονταν από γνωστούς εθνικιστικούς κύκλους και αυτό άλλωστε ήταν και το ίδιο το περιεχόμενό του. Στη συζήτηση που ακολούθησε παρατηρήθηκαν τα εξής σοβαρά ζητήματα. Ένας σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων τοποθετήθηκε ευνοϊκά απέναντι στο κείμενο με προφανή διάθεση να αποκτήσει την εύνοια των κύκλων αυτών και των γνωστών στην πόλη εκκλησιαστικών παραγόντων που πατρονάρουν αυτή την κίνηση.
Ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, Γ. Σόφης, κατάγγειλε το ρόλο και την προσπάθεια αυτών των κύκλων, δήλωσε ότι το προτεινόμενο ψήφισμα έχει εθνικιστικά, αλυτρωτικά χαρακτηριστικά και υποκρύπτει φασίζουσες αντιλήψεις. Τέλος, δήλωσε ότι η καταγγελία απ’ τη μεριά του στη συμφωνία των Πρεσπών οφείλεται στο γεγονός ότι επιβάλλεται απ’ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, κάτι που φυσικά καθόλου δεν θίγεται στο προτεινόμενο ψήφισμα.

Σοβαρό ατύχημα στο δημοτικό γκαράζ Έσπασε γερανογέφυρα
ευτυχώς χωρίς θύματα

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στο γκαράζ του δήμου κατέρρευσε γερανογέφυρα ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Το συμβάν αυτό ανησύχησε έντονα τους εργαζομένους στο γκαράζ, που ένοιωσαν σοβαρή ανασφάλεια απ’ τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν στο χώρο δουλειάς. Απ’ το Δ.Σ. του σωματείου καταγγέλθηκε η κατάσταση αυτή και προχώρησε σε αποχή απ’ την εργασία μέχρι να υπάρξουν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και προστασίας για να μην θρηνήσουμε και ανθρώπινες απώλειες.
Δημοσιεύουμε παρακάτω τη προκήρυξη του σωματείου.

Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης 22.3.2019

Τα θαύματα δεν είναι παντοτινά και η υπομονή μα στέρεψε!!!

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης, όταν έπεσε η γερανογέφυρα του συνεργείου αυτοκινήτων την ώρα που οι συνάδελφοι επισκεύαζαν αυτοκίνητα.
Επειδή τα θαύματα δεν είναι παντοτινά και η υπομονή μας στέρεψε και τα εργατικά ατυχήματα μικρά ή μεγάλα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα, απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να μας απαντήσει πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση της γερανογέφυρας, έαν έχει ISO και ό,τι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Για αλλά μια φορά καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Επανειλημμένα έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει την εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού και της 24ωρης λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας (6ημερα, κόψιμο αδειών κλπ), την μη τήρηση κανόνων ασφαλείας στα γερανοφόρα οχήματα του δήμου ( είχαν βγει τα ασφαλιστικά για να σηκώνουν περισσότερο βάρος ) με αποτέλεσμα πριν μήνες από θαύμα πάλι, να μην θρηνήσουμε θύματα, όταν ξεκόλλησε και έφυγε από τη θέση του o γερανός που έχει μπει σε απορριμματοφόρο καθώς και τα ασφαλιστικά από τα σκαλοπάτια των απορριμματοφόρων που είχαν κοπεί.
Σε όλα τα προηγούμενα έρχεται να προστεθεί και η υγειονομική βόμβα που έχει δημιουργηθεί στο πλυντήριο αυτοκινήτων όπου, μαζεύονται και λιμνάζουν τα λύματα καθώς και η μπαζαποθήκη που έχει δημιουργηθεί στο σταθμό μεταφόρτωσης με ευθύνη της δημοτικής αρχής.
Όλα τα προηγούμενα δεν είναι τυχαία μιας και είναι πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής το κόψιμο των κονδυλίων για τα εμβόλια (οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι ανεμβολίαστοι από το Μάρτη του 2018 ) τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις (η τελευταία φορά που έκαναν έλεγχο είναι το Δεκέμβρη του 2017) και ο διαγωνισμός για τα μέσα ατομικής προστασίας για το 2018 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να αγοράζουν μόνοι τους ακόμα και γάντια για να προστατεύσουν την υγεία τους.

ΕΩΣ ΕΔΩ!!!

Η υπομονή μας τελείωσε
To σοβαρό σημερινό ατύχημα επιβάλλει τον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων στο γκαράζ, καθώς και των υπολοίπων χώρων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε συνθήκες ασφάλειας.
Το Δ.Σ.