Τη Δευτέρα 27/11 πραγματοποιήθηκε με αρκετή επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που οργάνωσε η Δημοτική Κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩ­ΤΟΒΟΥΛΙΑ Ηλιούπολης, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης. Αρκετές δεκάδες συμπολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση με αμείωτο ενδιαφέρον.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα εξαιρετικό βίντεο-ντοκιμαντέρ της σ. Νίνας Γεωργιάδου για την πολύπαθη Παλαιστίνη, που έδωσε ανάγλυφα τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, όχι μόνο σήμερα αλλά και για πολλά προηγούμενα χρόνια. Επίσης πρόβαλε πλευρές του ηρωικού αγώνα της παλαιστινιακής αντίστασης απέναντι στα διαρκή εγκλήματα των Ισραηλινών στρατοκρατόρων.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Αθήνα, Λατίφ Νταρβίς. Στην ομιλία του ανέπτυξε την ιστορία του Παλαιστινιακού λαού και τα δεινά που έχει υποστεί εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής αρχικά των Εγγλέζων και στη συνέχεια απ’ τους φασίστες-σιωνιστές ηγέτες του Ισραήλ και με την απροκάλυπτη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η ομιλία του προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον και έγιναν πολλές ερωτήσεις για όλο το παλαιστινιακό πρόβλημα.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο σ. Γιώργος Σόφης εκ μέρους της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και τοποθετήθηκε εκ μέρους της παράταξης. Στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι τα γεγονότα στις 7/10 δεν αποτελούν αρχή της κρίσης στην Παλαιστίνη, αλλά είναι ένα ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο στην εγκληματική δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ. Γι’ αυτό όσοι ξεχνούν το τι γινόταν πριν από την 7η Οκτώβρη, στην πραγματικότητα συγκαλύπτουν τη γενοκτονία από τους σιωνιστές και από τα αφεντικά τους, τους Αμερικάνους.

Τόνισε επίσης ότι κεντρικό καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η καθημερινή έκφραση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση χωρίς αστερίσκους και ερωτηματικά, γιατί είναι το πιο ισχυρό όπλο του ίδιου του Παλαιστινιακού λαού και το πιο ισχυρό μέσο πίεσης στις κυβερνήσεις των χωρών τους για να αναγκαστούν να πάψουν να στηρίζουν και να συγκαλύπτουν την επιχειρούμενη γενοκτονία του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού.

Η εκδήλωση έκλεισε με κάλεσμα του παλαιστινιακού εκπροσώπου προς τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.