Συνεχίστηκαν οι χρυσαυγίτικες προκλήσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, από τον Γιάννη Λαγό, που πήρε τον λόγο παρά τη σύσταση της προέδρου. Διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση της δίκης λέγοντας “Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; …Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;” Όταν η πρόεδρος προσπάθησε να μιλήσει, ανέβασε ακόμα πιο πολύ τον τόνο και είπε: “Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει”, χαρακτηρίζοντας τους δικαστικούς δειλούς και ανάξιους να δικάσουν.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των δύο ιδιοκτητών της καφετέριας “Κοράλι” στο Κερατσίνι, όπου ο Παύλος Φύσσας πέρασε το τελευταίο βράδυ του βλέποντας αγώνα ποδοσφαίρου, που κατέθεσαν χθες στη δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι όταν ο Φύσσας και η παρέα του βγήκαν από την καφετέρια, δεν μπορούσαν να φύγουν επειδή υπήρχαν κάποια άτομα εκεί και στη συνέχεια, αφού απομακρύνθηκαν, ακούστηκαν ποδοβολητά από μια ομάδα 20-30 ατόμων που κατευθύνθηκε στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας μουσικός. Κατέθεσαν επίσης ότι μέσα στην καφετέρια δεν προηγήθηκε καμία διένεξη ανάμεσα στην παρέα του Παύλου και τους τρεις χρυσαυγίτες που ήταν εκεί και ότι η αιτία της δολοφονίας δεν ήταν οπαδικές διαφορές αλλά πολιτικές και ότι οι ίδιοι δεν βγήκαν έξω από την καφετέρια, “εφόσον είχε έρθει η αστυνομία”, και δεν ήξεραν τίποτα περαιτέρω.
Στη συνέχεια κατέθεσε ο παιδικός φίλος του, Γιώργος Δούλβαρης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ήταν τυχαία όσα συνέβησαν τη νύχτα της δολοφονίας του Φύσσα.

Κατέθεσε ότι “Είδαμε ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα να μας κοιτάνε επίμονα και απειλητικά. Γύρισα πίσω στην καφετέρια διότι δεν είχα πληρώσει και βγήκα έξω να βρω την παρέα μου. Ήταν 6-7 άτομα που μας απειλούσαν. Όλο αυτό κράτησε περίπου δέκα λεπτά ωστόσο ο ένας φίλος μας δεν μπορούσε να πάει να πάρει το αυτοκίνητό του. Νιώθαμε απειλές. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σημείο. Είδα μηχανές δικάβαλες. Κράνη. Οπλισμένοι. Είχε δύο μηχανές ΔΙΑΣ. Δε μας βοήθησε κανένας. Όταν περάσαμε απέναντι, συνέχισαν να μας τρομοκρατούν, μας έβριζαν μανάδες και οικογένειές μας και μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν”, κατέθεσε ο μάρτυρας. Μετά είπε πως άρχισαν να τρέχουν, μπήκαν σε ένα στενό και τότε συνειδητοποίησε πως ο Παύλος έμεινε πίσω και γύρισε για να τον βρει, λέγοντας ότι “Aντίκρισα τον Παύλο πεσμένο, χτυπημένο στην αγκαλιά της Χρύσας. Μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε”.

Όπως παρατήρησε πάντως και ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης της Πολιτικής Αγωγής, αν παγιωθεί η τακτική των πέντε συνεδριάσεων τον μήνα, όπως ορίστηκαν για τον Νοέμβριο, θα απαιτηθούν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι δικαστές να απαλλαγούν από άλλες υποχρεώσεις ώστε να αυξηθούν οι συνεδριάσεις.