Με αγωνιστικό παλμό συνεχίζεται η πανελλαδική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των απολύσεων, καθώς και ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Με την αφίσα και την προκήρυξη, με παρεμβάσεις και τοπικές κινητοποιήσεις σε γειτονιές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, οι σύντροφοι και οι φίλοι του κόμματος διαδίδουν το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ και καλούν το λαό στο δρόμο του αγώνα, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί πραγματικά να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Στην κατεύθυνση, άλλωστε, της ενίσχυσης των αγώνων του λαού μας το Μ-Λ ΚΚΕ βρέθηκε σε όλες τις σημαντικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Στα πλαίσια αυτά, οι σύντροφοι του κόμματος έδωσαν το αγωνιστικό παρόν στην κινητοποίηση των συνταξιούχων την Τετάρτη 5/10 με πανό της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου, αναδεικνύοντας την προκλητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των απόμαχων της δουλειάς, που διεκδικούν μια καλύτερη σύνταξη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και την καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου του 2012, της βάρβαρης εποχής των μνημονίων. Την Παρασκευή 7/10 το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του μπλοκ στη δίκη της χρυσής αυγής στο εφετείο προβάλλοντας τη θέση πως όσο κι αν έχει τη σημασία της η καταδίκη της Χ.Α. και δικαστικά, το κύριο παραμένει πως μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας, της εργατικής τάξης πρώτα-πρώτα, των συνδικάτων και όλων των δημοκρατικών ανθρώπων μπορεί να βάλει φραγμό στις φασιστικές δυνάμεις.

Συνολικότερα, από το Ηράκλειο Κρήτης, την Ικαρία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα ως τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία και την Αχαΐα, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας με αγωνιστικό παλμό βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους για να προπαγανδίσουν και να παλέψουν τα εργατικά αιτήματα και τους στόχους πάλης του λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με την αγωνιστική παρουσία τους σε συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και διαδηλώσεις, με την προκήρυξη, με πανό και αφίσες.

Μετά την έναρξη της πανελλαδικής εξόρμησης στις 24 Σεπτεμβρίου με την κομματική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι, συνεχίστηκαν και στις επόμενες μέρες μια σειρά αντίστοιχων παρεμβάσεων σε πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας:

Αθήνα

Δάφνη: Παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Νοτιοανατολικών Συνοικιών) έγινε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στη Δάφνη. Με πανό, σημαίες, προκήρυξη, εφημερίδα και ντουντούκα, το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε το αγωνιστικό παρόν για περισσότερο από μια ώρα στην Πλατεία Καλογήρων και στο Μετρό της Δάφνης.

Ηλιούπολη: Παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Νοτιοανατολικών Συνοικιών) έγινε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στη Λαϊκή Αγορά της Ηλιούπολης. Με σημαίες και προκήρυξη το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε τον τόνο για περισσότερο από μια ώρα στην Λαϊκή Αγορά, τονίζοντας στον κόσμο την αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Πειραιάς: Εξόρμηση στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά πραγματοποίησε η ΚΟ Πειραιά του Μ-Λ ΚΚΕ το Σάββατο 8 Οκτωβρίου το πρωί. Με πανό, τις κόκκινες σημαίες, προκήρυξη και το Λαϊκό Δρόμο, την εφημερίδα του Κόμματος στο χέρι, οι σύντροφοι διάδωσαν το μήνυμα της πανελλαδικής εξόρμησης του Μ-Λ ΚΚΕ, καλώντας σε Παλλαϊκό Πανεργατικό αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εμπλοκής στον πόλεμο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική ενώ δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τους εργάτες του μετρό στην περιοχή.

Βόρεια: Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των απολύσεων, ενάντια στο φιλοπόλεμο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ρώσων και Αμερικανών στην Ουκρανία, σύντροφοι που δραστηριοποιούνται στο Βόρειο Τομέα μοίρασαν, το Σάββατο 8 Οκτώβρη, προκηρύξεις στη Λαϊκή Αγορά της Πανόρμου και κόλλησαν αφίσες στην ευρύτερη περιοχή.

Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια της καμπάνιας του Κόμματος, οι σύντροφοι κινούνται δραστήρια. Πέρα από τη συμμετοχή τους στα μέτωπα του αγώνα, αφισοκολλήσεις πραγματοποιήθηκαν σε γειτονιές της πόλης (Τριανδρία, Ντεπώ), καθώς και στο κέντρο της πόλης, ώστε να διαδοθεί πλατιά το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ειδικότερα, οι σύντροφοι του κόμματος έχουν σταθεί ενεργά στο πλάι των απεργών της «Μαλαματίνας». Την Παρασκευή 7/10 μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαδήλωση, η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), δίπλα από τη Ρωμαϊκή Αγορά. Μετά τις αρχικές ομιλίες, οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους, με πρώτο πανό αυτό των απεργών της «Μαλαματίνας». Ακολούθησαν από πίσω πανό σωματείων και οργανώσεων. Θλιβερή για ακόμα μια φορά η απουσία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των σωματείων που ελέγχει, καθώς η πλειοψηφία ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να τα βγάλει στο δρόμο. Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη διαδήλωση με το πανό του και τα υλικά του, προσπαθώντας να διαδώσει πλατιά την ανάγκη του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα των σωματείων, ως τη μοναδική απάντηση α­πέναντι στην αντιλαϊκή επέλαση, ως το μόνο δρόμο για να διευρυνθεί το μέτωπο των σωματείων και να νικήσουν οι εργάτες στη «Μαλαματίνα».

Γιάννενα

Μπροστά στον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα, και στα Γιάννενα η Κ.Ο. του Μ-Λ ΚΚΕ συνεχίζει την πολιτική εξόρμηση για την διάδοση των πολιτικών μας θέσεων, τόσο για την παγκόσμια κατάσταση με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τις απειλές του για «ξαφνική επίσκεψη». Και βέβαια, στο επίκεντρο της πολιτικής μας εξόρμησης βρίσκεται η καταγγελία για την οικτρή οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ που σιγοντάρεται από την κοινοβουλευτική «αντιπολίτευση» και τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων και, επιπλέον από τη διασπαστική ταχτική που εφαρμόζει το ΚΚΕ στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.

Παρ’ όλα αυτά, με αγωνιστικό πνεύμα και με πίστη στους μαζικούς αγώνες, ενάντια στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών και της άρχουσας τάξης της χώρας μας, τα μέλη της Κ.Ο. και της νεολαίας του κόμματός μας στα Γιάννενα συνεχίζουν με πανό αφίσες και προκηρύξεις να καλούν τον λαό της πόλης, σε κεντρικά σημεία, λαϊκές αγορές, σε πλατείες και χωριά της ευρύτερης περιοχής, να ξεσηκωθούν σε πανεργατικό-παλλαϊκό αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εμπλοκής στον πόλεμο που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, μέσα από τους συλλόγους, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Θεσπρωτία

Συνεχίζεται η καμπάνια του Μ-Λ ΚΚΕ και στη Θεσπρωτία. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι σύντροφοι της Κ.Ο. μοίρασαν εκατοντάδες προκηρύξεις στην Παραμυθιά, ανάρτησαν πανό και κόλλησαν τις αφίσες του κόμματος. Επίσης την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η Κ.Ο. Θεσπρωτίας έκανε παρέμβαση στο κέντρο της Ηγουμενίτσας με ανάρτηση πανό, αφίσες και μαζικό μοίρασμα της προκήρυξης του Μ-Λ ΚΚΕ.

Ηράκλειο

Την Παρασκευή 14 Οκτώβρη το απόγευμα, οι δυνάμεις της Κ.Ο. Ηρακλείου του Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κέντρο της πόλης. Με πανό, ντουντούκα και ανακοινώσεις εξέπεμψαν το αγωνιστικό μήνυμα του κόμματος ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εμπλοκής στον πόλεμο. Καθώς αποχωρούν οι τουρίστες και η πόλη μπαίνει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς, οι κυβερνητικές αυταπάτες για «θερινές επιτυχίες» και οι κάλπικες υποσχέσεις συντρίβονται στα αδιέξοδα που δημιουργεί η επιβολή της βάρβαρης πολιτικής τους. Σε αυτές τις συνθήκες, η αγωνία του κόσμου για το μέλλον, για την ακρίβεια και τα ζητήματα της εμπλοκής σε πολεμικά σενάρια είναι έκδηλη και αποτελεί ζητούμενο η επικοινωνία των οργανώσεων του κόμματος με αυτήν.

Με την παρουσία μελών και φίλων διακινήθηκε πλατιά η κομματική προκήρυξη, έγιναν συζητήσεις, ενώ με συνεχείς ανακοινώσεις έγινε κάλεσμα για παλλαϊκό πανεργατικό αγώνα, για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 9/11, όπως και σε κάθε άλλο μικρό και μεγάλο αγώνα. Μετά το τέλος της παρέμβασης πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αφισοκόλληση στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.