Με δραστήριες παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε όλη τη χώρα συνεχίζεται η πανελλαδική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική της φτώ­χειας, της ακρίβειας και των απολύσεων, ενάντια στο φιλοπόλεμο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας στις ιμπε­ριαλιστικές επεμβάσεις Ρώσων και Αμερικανών στην Ου­κρανία.

Με την προκήρυξη και την αφίσα, με συζητήσεις και κινητοποιήσεις, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος και της νεολαίας όλο αυτό το διάστημα διαδίδουν πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, το κάλεσμα πάλης ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και για την υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαι­ωμάτων των εργαζόμενων.

Τα διαρκώς αυξανόμενα και οξυμένα προβλήματα της φτώχειας, της μεγάλης ακρίβειας που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, με την ταυτόχρονη έξαρση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, δυναμώνουν τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή και αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από την άποψη αυτή, η ανάδειξη των καυτών λαϊκών προβλημάτων και της ανάγκης ανάπτυξης ανυποχώρητων λαϊκών αγώνων ως μοναδική απάντηση στην πολιτική που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και σπρώχνει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια και την ανεργία αποτελεί όχι μόνο σωστή, αλλά και απαραίτητη πρωτοβουλία.

Η πανελλαδική εξόρμηση είχε αφετηρία την παρέμβαση-κινητοποίηση των κομματικών οργανώσεων της Αθήνας, το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στο Μοναστηράκι, όπου πραγματοποιήθηκε κομματική συγκέντρωση, μαζικό μοίρασμα της κομματικής ανακοίνωσης και κολλήθηκαν αφίσες, ενώ μετά πραγματοποιήθηκε αγωνιστική πορεία μέχρι την πλατεία Ομόνοιας και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών και την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες παρεμβάσεις σε μια σειρά πόλεις και περιοχές της χώρας, όπως:

-Στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν αφισοκολλήσεις στο κέντρο και τις συνοικίες, ενώ η τοπική οργάνωση συμμετείχε στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις ενά­ντια στην αστυνομική τρομοκρατία και την αντιφασιστική κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Στα Γιάννενα, με ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης, αφισοκόλληση και παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία.

-Στην Κέρκυρα, όπου αναρτήθηκαν πανό και γράφτηκαν συνθήματα σε κεντρικά σημεία του νησιού, ενώ μοιράστηκαν προκηρύξεις και κολλήθηκαν αφίσες στην πόλη και τα χωριά.

Στη Θεσπρωτία, με την πραγματοποίηση παρεμβάσεων σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες.

Αντίστοιχες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται στο Ηράκλειο, τη Βέροια, τη Λαμία, την Ικαρία και άλλες περιοχές.
Το Σάββατο 1 Οκτώβρη, οι οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας στην Αθήνα και τον Πειραιά προγραμματίζουν παρεμβάσεις σε μια σειρά συνοικίες.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του κόμματος και της νεολαίας συμμετείχαν σε μια σειρά από διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και την επαρχία από μαζικούς φορείς, με τελευταία αυτή της περασμένης Τρίτης ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία, ενώ διοργανώθηκαν μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, καθώς και ψυχαγωγικές βραδιές στους πολιτιστικούς χώρους της Πορείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, που συγκέντρωσαν έναν ιδιαίτερα ικανοποιητικό αριθμό φίλων και συναγωνιστών.

Η πανελλαδική πολιτική καμπάνια του Μ-Λ ΚΚΕ θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί όλο τον Οκτώβρη, με αντίστοιχες παρεμβάσεις στις πόλεις και τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας.