Μεγαλειώδεις ήταν οι κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας του προηγούμενου διαστήματος για το έγκλημα στα Τέμπη. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε όλες τις πόλεις της χώρας έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της έλλειψης κάθε μέτρου λαϊκής προστασίας, τον πραγματικό δηλαδή υπεύθυνο για την τραγωδία στα Τέμπη. Τα συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που κυριάρχησαν σε όλες τις διαδηλώσεις, δείχνουν ότι το έγκλημα στα Τέμπη και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τα αποδώσει αρχικά όλα στο ανθρώπινο λάθος ήταν η σταγόνα της οργής που ξεχείλισε το ποτήρι, το οποίο ήδη είχε γεμίσει κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης.

Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος στέλνουν μήνυμα παλλαϊκής αντίστασης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πιστοποιώντας ότι αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Ήδη μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις πολύ μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Ειδικά η απεργία στις 8/3 και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα ήταν οι μαζικότερες της τελευταίας δεκαετίας, αντίστοιχες με τις μεγαλειώδεις παλλαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια τη διετία 2010-2012. Αλλά και οι κυριακάτικες συγκεντρώσεις στις 5 και 12 του Μάρτη συγκέντρωσαν πολλές χιλιάδες λαού σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έδωσε το αγωνιστικό «παρών» σε όλες τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, κατεβάζοντας δικό του μπλοκ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική ως τον πραγματικό υπεύθυνο του εγκλήματος στα Τέμπη και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων.

ΑΘΗΝΑ

Ήδη από την επόμενη μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διαδηλώσεις. Στην Αθήνα μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία υπό βροχή την Πέμπτη 2/3. Πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό «παρών» στο κάλεσμα που έκαναν συλλογικότητες και καλλιτέχνες στο Σύνταγμα. Στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχε με δικό του δυναμικό μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ.

Την Κυριακή 5/3 χιλιάδες λαού, εργαζομένων και νεολαίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους, κατακλύζοντας το Σύνταγμα και τους δρόμους της Αθήνας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του μαζικό μπλοκ στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η οποία ευθύνεται και για την τραγωδία στα Τέμπη. Στη συγκεκριμένη διαδήλωση η κυβέρνηση επιχείρησε μέσω της καταστολής να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τον λαό που διαδήλωνε τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή του. Χημικά και κρότου – λάμψης εκτοξεύτηκαν προς το μέρος των διαδηλωτών από τις δυνάμεις καταστολής.

Την Τετάρτη 8/3 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση της τελευταίας δεκαετίας. Δεκάδες χιλιάδες λαού κατέκλυσαν το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Στην Αθήνα, το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στη διαδήλωση με μαζικό και ιδιαίτερα ενισχυμένο το μπλοκ του από τους νεολαίους, μέλη και φίλους της Πορείας, αλλά και από συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους. Με συγκροτημένο τρόπο, με δύο πανό (ένα κομματικό και ένα της ΕΡΓΑΣ), με συνθήματα, τρικ και μοίρασμα της κομματικής ανακοίνωσης καταδίκασε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η οποία ευθύνεται και για την τραγωδία στα Τέμπη. Μάταια προσπάθησε η κυβέρνηση να εμποδίσει την κάθοδο του λαού στο δρόμο κλείνοντας τους γύρω σταθμούς του μετρό. Αντίθετα, αυτός κατέκλυσε το κέντρο της πόλης διαδηλώνοντας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική σπάζοντας την τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις.

Και την Κυριακή 12/3 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης κινητοποίηση με κεντρικό, παλλαϊκό αίτημα τη δικαίωση των θυμάτων της τραγωδίας και να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΕΡΓ.Α.Σ και η Πορεία, όπου και μοιράστηκε η κομματική ανακοίνωση.

Την Πέμπτη 16/3 ξανά δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Οι ιδιαίτερα μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι ο πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να έχει δυναμική.

Ένα πολύ μαζικό μπλοκ συγκρότησε το Μ-Λ ΚΚΕ με πολλούς συντρόφους και συναγωνιστές να βρίσκονται κάτω από τα πανό του κόμματος και της ΕΡΓΑΣ και να φωνάζουν με παλμό τα συνθήματα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκλονιστικές και πολύ μαζικές ήταν όλες οι διαδηλώσεις των τελευταίων δύο βδομάδων και στη Θεσσαλονίκη. Λαός και νεολαία βγήκαν με πρωτοφανή μαζικότητα και παλμό σε όλες τις διαδηλώσεις, για να καταγγείλουν το έγκλημα στα Τέμπη, τις εγκληματικές ευθύνες όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Την Κυριακή 5/3 χιλιάδες λαού και νεολαίας βγήκαν στους δρόμους της πόλης, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών.

Την Τετάρτη 8/3, στα πλαίσια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο τελευταία στιγμή κάλυψε τους εργαζομένους του νομού, ενώ δεν εμφανίστηκε στη συγκέντρωση, δεκάδες χιλιάδες λαού, εργαζομένων και νεολαίας πήραν μέρος στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η συγκέντρωση ήταν ενιαία και οι χιλιάδες στο δρόμο έσπασαν τη λογική των ξεχωριστών συγκεντρώσεων. Η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς τον ΟΣΕ, στη συνέχεια πορεύτηκε προς τα δυτικά και επέστρεψε από την οδό Λαγκαδά, καταλήγοντας προς του Υπουργείο.

Δεν έλειψε εκείνη την ημέρα η προβοκατόρικη δραστηριότητα του α/α χώρου, ομάδες του οποίου στο ύψος του ΟΣΕ πέταξαν αντικείμενα στα ΜΑΤ και αντίστοιχα οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν το πρόσχημα για να χτυπήσουν εκείνο το κομμάτι της διαδήλωσης με χημικά.

Το απόγευμα της 8ης Μάρτη, η διαδήλωση ήταν και πάλι συγκλονιστική. Ξανά χιλιάδες χιλιάδων βγήκαν στους δρόμους της πόλης καταγγέλλοντας το έγκλημα με διαδήλωση. Στο τέλος, η κυβέρνηση έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις να χτυπήσουν, ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης, πνίγοντας τους χιλιάδες που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν.

Πολύ μαζική ήταν και η διαδήλωση την Κυριακή 12/3, ενώ την Πέμπτη 16/3 χιλιάδες χιλιάδων λαού και νεολαίας βρέθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Η οργή συνεχίζει να ξεχειλίζει και οι εργαζόμενοι και ο λαός μαζικά δίνουν την απάντησή τους.

Η ΕΡΓΑΣ και η Φοιτητική Πορεία έλαβαν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις με δικό τους πανό και μπλοκ, φωνάζοντας συνθήματα καταγγελίας του εγκλήματος, αλλά και για την ανάγκη της αγωνιστικής ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ακόμα, μοιράστηκε και η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκαν πολύ μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη αυτή την περίοδο. Ειδικά την ημέρα της απεργίας ένα ποτάμι χιλιάδων βούλιαξε το κέντρο των Ιωαννίνων! Μαζική ήταν και η παρουσία νεολαίας, μαθητών δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και φοιτητών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του πανό φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωσή του.

Την Κυριακή 12/3 μια αρκετά μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα του Εργατικού κέντρου στα Γιάννενα για το έγκλημα στα Τέμπη. Το Μ-Λ ΚΚΕ και οι δυνάμεις της Νεολαίας συμμετείχαν με συγκροτημένο μπλοκ και μοίρασαν πλατιά την προκήρυξη.

Την Πέμπτη 16/3 μεγαλειώδης ήταν για μια ακόμα φορά η απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση στα Γιάννενα! Το Μ-Λ ΚΚΕ τοποθέτησε πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης με το κάλεσμα. Μοίρασε πλατιά την προκήρυξη του και πορεύτηκε με συγκροτημένο μπλοκ φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής. Θα συνεχίσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση ώστε ο αγώνας να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ενάντια σ όσους θέλουν να εκτονώσουν και να κλείνουν σιγά σιγά το γύρο των κινητοποιήσεων.

ΑΡΤΑ

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε στην Άρτα την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Από νωρίς εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιλκίς στο κέντρο της Άρτας. Με παλμό και δεκάδες συνθήματα, ζητούσαν επιτακτικά να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη. Η μεγαλειώδης ειρηνική πορεία κατέληξε στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της Άρτας, όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη του δρόμου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μαζικές συγκεντρώσεις καταγγελίας της εγκληματικής πολιτικής που οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο. Ειδικά την ημέρα της απεργίας, με μια μεγαλειώδη, συγκινητικά μαζική (7.000 διαδηλωτές) και πολιτικά ζωντανή οι εργαζόμενοι και η νεολαία στο Ηράκλειο καταδίκασαν το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και την αντιδραστική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής και των ιδιωτικοποιήσεων. Η πορεία, αφού διένυσε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε στην ίδια πλατεία, αλλά κάλυψε και τους γύρω δρόμους, γιατί η χωρητικότητά της ήταν μικρότερη της μαζικότητας του συγκεντρωμένου πλήθους.

Ο λαός του Ηρακλείου, αλλά και της επαρχίας που βρέθηκε στην κοινή πλατεία του αγώνα, αντιστάθηκε, διαμαρτυρήθηκε, καταδίκασε τα εγκλήματα του κράτους, των μνημονίων, της υποτέλειας και της εξάρτησης. Διεκδίκησε τα αναφαίρετα δικαιώματά του στην αξιοπρεπή διαβίωση, μόρφωση, υγεία, σταθερή δουλειά και δημοκρατία.

Στις 16/3 για μια ακόμα φορά πραγματοποιήθηκε μια ακόμη μαζικότερη συγκέντρωση χιλιάδων λαού.

ΒΟΛΟΣ

Μεγάλη συμμετοχή είχε η απεργιακή συγκέντρωση στις 8/3 που πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και φορείς στην πλατεία Ελευθερίας και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ κι αριστερές συλλογικότητας για το δυστύχημα των Τεμπών. Με πρωτοφανή μαζικότητα η νεολαία και ο λαός του Βόλου πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης μετά από κάλεσμα του Ε.Κ. Βόλου, πρωτοβάθμιων σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων. Τον παλμό της συγκέντρωσης που κατάγγειλε το έγκλημα των Τεμπών έδωσαν τα νιάτα, μαθητές και φοιτητές. Η ΕΡΓΑΣ συμμετείχε στη συγκέντρωση με δικό της πανό.

Πολύ μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στις 16/3 στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας.

ΛΑΜΙΑ

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 8/3 με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων μαζί με εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές. Κατήγγειλαν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πάρκου στις 12:00 το μεσημέρι. Στη συμβολή της Ρήγα Φεραίου με την πλατεία Πάρκου κάλεσε το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΕΡΓ.Α.Σ.

Μοιράστηκε η κομματική προκήρυξη και συγκροτήθηκε μπλοκ πίσω από το πανό της ΕΡΓ.Α.Σ. Πολύ μαζική ήταν και η συμμετοχή του κόσμου και στη συγκέντρωση της Κυριακής. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Πάρκου στις 12:00 το μεσημέρι σε κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων και των Μαθητικών Συμβουλίων και διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΕΡΓ.Α.Σ. με το πανό της και φωνάζοντας τα δικά της συνθήματα. Μια ακόμη μαζική απεργιακή κινητοποίηση και διαδήλωση έγινε στην πόλη της Λαμίας στη Γενική Απεργία στις 16/3. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου στις 12:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το πανό της ΕΡΓ.Α.Σ με το οποίο πορεύτηκαν τα μέλη, οι φίλοι και οι συνοδοιπόροι του κόμματος φωνάζοντας συνθήματα καταγγελίας της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης μοιράστηκε και η κομματική προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ.

ΒΕΡΟΙΑ

Η μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε στις 8/3 στην πόλη της Βέροιας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, απεργοί εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, συνταξιούχοι αλλά και μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, για να βροντοφωνάξουν ένα δυνατό ΟΧΙ στην δολοφονική και εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, υπεύθυνη για την εκατόμβη των νεκρών στα Τέμπη.

Ο λαός της Βέροιας δεν υπέκυψε ούτε στα κροκοδείλια δάκρυα, που χύνονται άφθονα αυτές τις ημέρες και επιχειρούν να συγκαλύψουν το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες στον δημόσιο ΟΣΕ. Δεν υπέκυψε στην απύθμενη υποκρισία και την πρωθυπουργική «συγγνώμη» εξ ονόματος όλων των κυβερνήσεων, κίνηση που αποτέλεσε και την πιο κυνική παραδοχή των εγκληματικών ευθυνών όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Δεν υπέκυψε ούτε και στην επιχείρηση κατασκευής ενόχων. Για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την οργή τους για την πολιτική αυτή, αφού η ΓΣΕΕ δεν προκήρυξε απεργία αλλά και το τοπικό Εργατικό Κέντρο Βέροιας έλαμψε διά της απουσίας του. Από νωρίς οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές παρόντες στην απεργιακή συγκέντρωση διένειμαν πλατιά την προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ.- Εκπαιδευτικού Ομίλου, συζήτησαν με τους απεργούς- συγκεντρωμένους για την κατάσταση και την αναγκαιότητα η μέρα αυτή να μετατραπεί σε εφαλτήριο πανεργατικού-παλλαϊκού αγώνα ενάντια στη δολοφονική πολιτική, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για ασφαλείς και σύγχρονες δημόσιες συγκοινωνίες.

Νέα μαζική απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βέροια την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην πανεργατική απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση στην οποία κάλεσαν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας και το Ε.Κ. Βέροιας Αλεξάνδρειας στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης της Βέροιας συγκέντρωσε εκατοντάδες απεργών και κόσμου. Παρόντα στη συγκέντρωση και την διαδήλωση τα κομματικά μέλη και οι φίλοι του κόμματος έδωσαν με τα συνθήματά τους τον τόνο της καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής. Έπειτα από τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκε στην απεργία της 8ης Μάρτη στην Ηγουμενίτσα. Μαθητές από το κέντρο αλλά και περιφερειακά σχολεία, νεολαίοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι γέμισαν την πλατεία Δημαρχείου ύστερα από πρόσκληση του Ε.Κ. Θεσπρωτίας, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονικής τραγωδίας στα τρένα και στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ με το δικό του μπλοκ, την προκήρυξη και την εφημερίδα παρέμβηκε μαχητικά στη συγκέντρωση–διαδήλωση. Δυναμική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση στην Ηγουμενίτσα και στις 16/3. Ανήμερα της απεργίας μαθητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι διαδήλωσαν αγωνιστικά ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα τρένα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές.

Η ΕΡΓΑΣ για μια ακόμα φορά συμμετείχε στην διαδήλωση μαζικά με πανό και ταυτόχρονα μοιράστηκε η κομματική προκήρυξη. Με το μήνυμα να βγαίνει αβίαστα από αρκετούς συνοδοιπόρους …συνεχίζουμε

ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μεγαλύτερη πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/3 στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας για το δυστύχημα των Τεμπών. Τον τόνο και τη «μερίδα του λέοντος» είχαν οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν με τους καθηγητές και τους δασκάλους στα «Λύκεια» και ενώθηκαν με τους απεργούς στο Εργατικό Κέντρο. Οι μετριοπαθείς υπολογισμοί ανεβάζουν τον όγκο των διαδηλωτών στις 3.000. Κυριαρχούσαν αντικυβερνητικά συνθήματα αλλά και όσα αντικαθρέφτιζαν τον ανθρώπινο πόνο και τα οποία προβλήθηκαν δεόντως από τα ΜΜΕ.

ΙΚΑΡΙΑ

Μαζικότατη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην Ικαρία. Εκατοντάδες λαού και εργαζομένων γέμισαν την πλατεία του Αγίου Κηρύκου για να καταγγείλουν την πολιτική της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Οι κάτοικοι του νησιού κλιμάκωσαν τον αγώνα τους και ανταποκρίθηκαν με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα στα αγωνιστικά καλέσματα σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων μαζικών κινητοποιήσεων, της Δευτέρας 6/3 στον Εύδηλο και της Τρίτης 7/3 στη Διοίκηση του νοσοκομείου Ικαρίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση, απηύθυναν χαιρετισμούς σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων και γονέων, ενώ συμμετείχαν και μαθητές.

Το Μ-Λ ΚΚΕ παραβρέθηκε στην συγκέντρωση μοιράζοντας την ανακοίνωσή του. Μαζική η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 16/3. Παρά την βροχή δεκάδες υπερήφανοι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Ευδήλου στις 11 το πρωί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους. Η ΕΡΓ.Α.Σ. συμμετείχε δραστήρια στην κινητοποίηση και μοίρασε πλατιά την προκήρυξή της

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Σε μια μεγαλειώδη Παγκεφαλληνιακή συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη της τελευταίας 15ετίας, η Κεφαλλονιά φώναξε στις 8/3 δυνατά ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ποτέ ξανά έγκλημα σε βάρος της ζωής των παιδιών μας! Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αργοστολίου, με την κεφαλή της πορείας να αποτελείται από μαθητές που με τα συνθήματά τους έδειξαν την οργή τους στην κυβέρνηση για το τραγικό δυστύχημα της κοιλάδας των Τεμπών που βρήκαν το θάνατο 57 άνθρωποι στην πλειοψηφία τους νέοι. Αλλά και στις 16/3 στην πανεργατική απεργία μια επίσης μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Αργοστολίου.