Το Μ-Λ ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού

Ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη ήρθε από την Αθήνα, την Κυριακή 5/11. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία από το Σύνταγμα μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς. Προηγήθηκε συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, ενώ στην πορεία οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων και εναντίον των σιωνιστών σφαγέων τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία με συγκροτημένο, μαχητικό μπλοκ και με πανό που κατάγγελνε Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ ως δολοφόνους και στήριζε την ηρωική αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού. Οι σύντροφοι και συναγωνιστές με τα συνθήματά τους εξέφραζαν με έντονο τρόπο το πάθος και την οργή τους από τους συνεχιζόμενους ανηλεείς βομβαρδισμούς με τα χιλιάδες θύματα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα και το πογκρόμ που συντελείται στη Γάζα από το ισραηλινό φασιστικό καθεστώς και τους ιμπεριαλιστές προστάτες του και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στο δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία.
Καταγγέλλει την κυβέρνηση που εμπλέκει τη χώρα στη σφαγή των Παλαιστινίων με τη συνέχιση της αποστολής τής φρεγάτας «Ψαρά» στη Μέση Ανατολή και με την παραχώρηση της βάσης της Ελευσίνας στους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση στο ΣΗΜΑ για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 13/11 η δεύτερη εκδήλωση στο ΣΗΜΑ αφιερωμένη στην Παλαιστίνη. Οι φοβερές σφαγές και η παύση λειτουργίας μεγάλων νοσοκομείων στη Γάζα ήταν στο μυαλό τόσο των ομιλητών όσο και των παραβρισκόμενων.

Ο Ισραηλινός Δρ. Σιρ Χεβέρ, συντονιστής της εκστρατείας στρατιωτικού εμπάργκο υπέρ του Παλαιστινιακού κινήματος BDS -Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις- μίλησε για τη στρατιωτική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ και την αναγκαιότητα να διακοπεί κάθε μεταφορά όπλων από ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια. Σημείωσε την αντίφαση ανάμεσα στην υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης και τη μαζική υποστήριξη του ελληνικού λαού στον αγώνα των Παλαιστινίων. Αναφέρθηκε στα λογισμικά παρακολούθησης του Ισραήλ, στην κυριαρχία της κυβερνητικής προπαγάνδας και την καταστολή των αντιφρονούντων στο Ισραήλ. Τέλος, κάλεσε τον ελληνικό λαό να κλιμακώσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και να διατρανώσει το αίτημά του για τον τερματισμό του ισραηλινού Απαρτχάιντ.

Η Παλαιστίνια Σουχάντ Νιεράτ ζωντάνεψε ανάγλυφα τη ζοφερή πραγματικότητα στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, προκαλώντας έντονη συγκίνηση στους ακροατές. Ανέδειξε τον πόνο του Παλαιστινιακού λαού που ψυχορραγεί στη Γάζα, αλλά ταυτόχρονα αγωνίζεται ηρωικά και αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει, ξανά, την πατρίδα του. Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στην τρομοκρατία που έχει εξαπολυθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά την έναρξη του πολέμου, η οποία δεν προβάλλεται σχεδόν καθόλου από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Η Φιόνα Μπεν Τσεκρούν, εκπρόσωπος του BNC, Εθνική Επιτροπή του BDS, παρουσίασε τα όπλα του Μποϊκοτάζ, της Απόσυρσης επενδύσεων, και των Κυρώσεων εναντίον του Ισραηλινού Απαρτχάιντ και κάλεσε τον κόσμο να πλαισιώσει δράσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αναφορικά με το στρατιωτικό εμπάργκο.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις με πλούσια ανταλλαγή απόψεων αναφορικά, μεταξύ άλλων, με τα ειρηνικά και τα ένοπλα μέσα της αντίστασης και διατρανώθηκε η πίστη ότι ο ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος.
Τη μετάφραση στις εισηγήσεις και στη συζήτηση έκανε η σ. Γιωργία Μυλωνάκη.