Ενεργή παρέμβαση της ΕΡΓΑΣ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Έγινε την Παρασκευή 24/11 στην Αθήνα το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων από διάφορα σημεία της χώρας. Η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας είχε ιδιαίτερα μαζικά χαρακτηριστικά. Πάνω από δέκα χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν απ’ την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συνταξιούχων και να δώσει λύσεις σ’ αυτά.

Η συγκέντρωση έγινε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Μετά τις ομιλίες ένα τεράστιο ποτάμι διαδηλωτών προχώρησε με οργανωμένο τρόπο στην Πανεπιστημίου, και από τα Χαυτεία έστριψε στη Σταδίου και έφτασε στο υπουργείο Εργασίας όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Τσακλόγλου. Χαρακτηριστικό του όγκου της πορείας ήταν το γεγονός ότι ενώ η κεφαλή της κόντευε να φτάσει στο υπουργείο, το τέλος της ακόμα δεν είχε ξεκινήσει.

Για μια ακόμα φορά η κυβερνητική πλευρά αρνήθηκε να απαντήσει θετικά στα αιτήματα των χιλιάδων διαδηλωτών, προβάλλοντας τις ίδιες και δεκάδες φορές αναμασημένες δικαιολογίες, ότι θα δώσει αυξήσεις-ψίχουλα, σύμφωνα με τις διατάξεις-απάτη που προβλέπονται απ’ το νόμο Κατρούγκαλου για ένα μόνο μέρος των συνταξιούχων και το επίδομα φτώχειας για τους υπόλοιπους.

Το μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο δεν «ανακάλυψαν» τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, που ούτε και στα ψιλά των ειδήσεων δεν έκαναν έστω και μια μικρή αναφορά στη διάρκεια των ειδησεογραφικών τους εκπομπών.

Μελανό, επίσης, σημείο της συγκέντρωσης αποτέλεσε η τοποθέτηση εκπροσώπου της συντονιστικής επιτροπής, που μάλιστα άνοιξε και τη συγκέντρωση, όταν στην αναφορά του για τη σφαγή που έχουν εξαπολύσει οι φασίστες-σιωνιστές ισραηλινοί ανάφερε ότι στην Παλαιστίνη συγκρούονται το Ισραήλ και η Χαμάς και στη μέση βρίσκεται ο λαός της Παλαιστίνης! Τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ήταν μάλλον μη αναμενόμενη, όπου θύμα και θύτης ταυτίζονται, ενώ σπιλώνεται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο ο αγώνας της Παλαιστινιακής αντίστασης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΕΡΓΑΣ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος με πανό και προκήρυξη και με το δικό τους μπλοκ πήραν μέρος στη πορεία. Στη συγκέντρωση επίσης συμμετείχε μα πανό και δικό της μπλοκ και η ΠΕΣΕΚ.

Η ΕΡΓΑΣ Συνταξιούχων και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος διακίνησαν πλατιά την παρακάτω προκήρυξη:

ΕΡΓ.Α.Σ. Συνταξιούχων – Εκπαιδευτικός Όμιλος
Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Πριν μιλήσουμε για τα «δικά μας». Θέλουμε πρώτα απ’ όλα να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο λαό της μαρτυρικής Παλαιστίνης που, με την ευθύνη του φασιστικού-σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ και με την προκλητική υποστήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πραγματικής γενοκτονίας. Καταγγέλλουμε το έγκλημα αυτό και απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η πρωτοφανής αυτή στρατιωτική επέμβαση. Καταγγέλλουμε επίσης και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που έτρεξε από την πρώτη στιγμή να συνταχθεί με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές στο έγκλημα αυτό, στέλνοντας μάλιστα και ελληνικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέλουμε όμως να πούμε προς τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης ότι δεν είναι μόνοι τους. Εκατομμύρια πολιτών σε όλες τις χώρες του πλανήτη διαδηλώνουν και απαιτούν να σταματήσει η σφαγή αυτή και απαιτούν: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Συνάδελφοι

Για μια ακόμα φορά είμαστε αναγκασμένοι να βγούμε στους δρόμους για να απαντήσουμε στην προκλητική κυβερνητική πολιτική, που μας εμπαίζει με το χειρότερο τρόπο. Τη στιγμή που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, που οι τιμές στα τρόφιμα, στο ρεύμα, στα καύσιμα χτυπάνε κόκκινο, ο Μητσοτάκης κάνει με τους κλακαδόρους του περιοδείες δήθεν στα σουπερμάρκετ για να ελέγξει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι τα ματωμένα πλεονάσματα έχουν φτάσει τα 4,5 δισ. ευρώ, έναντι του στόχου των 1,5 δισ., «μοιράζει» μόλις 350 εκατομμύρια στο φτωχό λαό, δηλαδή ούτε το 10% από αυτά που μας κλέβουν καθημερινά. ΝΤΡΟΠΗ τους και πάλι ΝΤΡΟΠΗ τους!

Δεν μας μένει τίποτε άλλο από το δρόμο του αγώνα. Δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά η συνεχής αντίσταση μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για να παλέψουμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική!

Όλοι στους δρόμους!
Πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις ΤΩΡΑ!
Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου
που είναι θηλιά στο λαιμό μας!