Τελευταίες μέρες του Αυγούστου και για πολλοστή φορά βγήκαν παγανιά οι «βρικόλακες». Ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία διοργάνωσαν μάζωξη στο Γράμμο για να «γιορτάσουν» τη νίκη των ιμπεριαλιστών και του αστικού κράτους τον Αύγουστο του ’49 επί του ΔΣΕ και του λαού μας.
Η υπαγωγή και υποταγή του λαού και της χώρας στο άρμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, η αιματηρή πορεία των επόμενων ετών, οι εξορίες, οι φυλακίσεις, οι εκτελέσεις χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, η αμερικανοκίνητη χούντα και άλλα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος, αποτελούν λόγους για τις «μαζώξεις» του εσμού των απόγονων των δοσίλογων και προδοτών του λαού μας.

«Παρών» στις μαζώξεις μίσους έδωσαν και φέτος σειρά ακροδεξιών οργανώσεων, φασίστες και φιλοβασιλικοί, παραστρατιωτικές «ενώσεις αποστράτων». Όλοι τους ζέχνουν σαπίλα. Παρόντες οι γνωστοί ακροδεξιοί μαϊντανοί, ο Θ. Τζήμερος και ο Φ. Κρανιδιώτης. Στεφάνι κατέθεσε εκπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος «Έλληνες ΓΤΠ» του κατάδικου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Παρών κι ο κυβερνητικός βουλευτής, Κ. Μπογδάνος, αποτίοντας φόρο τιμής στα κατορθώματα του παππού του.
Όλοι μαζί, κυβερνητικοί βουλευτές κι ακροδεξιοί φασίστες παρόντες στις μαζώξεις μίσους ενάντια στους ηρωικούς αγώνες του λαού μας, διαχρονικά ενάντιοι στα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.

✸✸✸

Χαράς Ευαγγέλια για τους μεγαλοαστούς και τους κυβερνητικούς τους εκφραστές. Πανηγυρίζουν για την «παραχώρηση»-ξεπούλημα της Εγνατίας οδού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS, για 35 χρόνια έναντι του ποσού του 1,5 δισ ευρώ, έχοντας κόστος κατασκευής τα 6 δισεκατομμύρια!.
Η Εγνατία Οδός είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με μήκος 670 χλμ. και διασχίζει ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, από τα δυτικά στα ανατολικά. Ο αυτοκινητόδρομος ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στην Ήπειρο, διέρχεται από πολλές σημαντικές πόλεις της Μακεδονίας (με κυριότερη την Θεσσαλονίκη), συνεχίζει ανατολικά στη Θράκη περνώντας από την Αλεξανδρούπολη και καταλήγει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του ποταμού Έβρου.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, πανηγυρίζει για το μεγάλο φαγοπότι, γιατί η επένδυση αποτελεί τη «συμφωνία με το μεγαλύτερο τίμημα που έχει γίνει ποτέ για περιουσιακό στοιχείο του ΤΑΙΠΕΔ…». Με πόση ευκολία ο λαϊκός πλούτος και ιδρώτας βαφτίζεται περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ για να δοθεί ως λεία σε μεγαλοκαρχαρίες και αρπακτικά! Έχουν το θράσος να προτείνουν το ξεπούλημα αυτό, μαζί στα τόσα άλλα του παρελθόντος, να αποτελέσει οδικό χάρτη για μελλοντικά επενδυτικά σχέδια και άλλα φαγοπότια ενάντια στο λαϊκό πλούτο.
Ας τους σταματήσουμε!