Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών περί μετατροπής της Αλεξανδρούπολης, και της χώρας, σε ενεργειακό σταυροδρόμι στην ευρύτερη περιοχή. Τόνοι από αυτήν εκτοξεύονται εν μέσω απάνθρωπων συνθηκών πολέμου και συνεχιζόμενης τραγικής κατάστασης για τα εργατολαϊκά στρώματα της χώρας, που μαστίζονται από φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, ακρίβεια.

Παρακολουθώντας κάποιος την προπαγάνδα αυτήν κινδυνεύει να πιστέψει ότι, σε λίγο χρονικό διάστημα μέσα από αυτόν τον ζόφο, τις φωτιές και τη στάχτη, θα ξεπηδήσει- σαν το μυθολογικό φοίνικα- μία νέα Ελλάδα κι ένα νέο μέλλον για τους εργαζόμενούς της. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι κυβερνώντες και τα αφεντικά τους, για πολλοστή φορά.
«Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου-ΑΣΦΑ είναι μία νέα ενεργειακή πύλη για την Ελλάδα, για τα Βαλκάνια, για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη…». Τάδε έφη ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, στην οποία εγκαινιάστηκε η έναρξη του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου. Παρόντες στην τελετή και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί των κρατών της βαλκανικής χερσονήσου∙ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος της Σερβίας, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας. Παρών και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στην εκδήλωση για την έναρξη της υλοποίησης της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης του φυσικού αερίου το παρών έδωσε και ο Αμερικανός πρέσβης , Τζ. Πάιατ, για να επιβεβαιωθεί έτσι το ρηθέν από το σοφό λαό μας «λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή»;

Ο, πολύς, Αμερικανός πρέσβης, λίγο πριν την αποχώρησή του από τη χώρα καθώς πρόκειται σύντομα να παραδώσει, δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο « FSRU ( ο πλωτός σταθμός που προηγούμενα αναφέραμε) είναι κρίσιμος για την ασφάλεια όλων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης». Η ακριτική μας Αλεξανδρούπολη «έχει καταστεί γεωστρατηγικό σταυροδρόμι». Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους άξιους συνεργάτες του, την ελληνική κυβέρνηση για τα οράματά της καθώς το έργο αυτό «καταδεικνύει το είδος της ηγεσίας που ασκεί η Ελλάδα». Επισήμανε επίσης την αυξημένη σημασία του πλωτού σταθμού επεξεργασίας του φυσικού αερίου στη σημερινή περίοδο, έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κατέληξε δηλώνοντας «πολύ περήφανος για το ρόλο που έχει διαδραματίσει η αμερικανική κυβέρνηση, η αμερικανική πρεσβεία στο να φτάσουμε εδώ»!

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας! Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει τη χώρα στα επικίνδυνα και φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μετατρέπει σήμερα, όπως έπραξαν στο παρελθόν και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις, τη χώρα από το ένα άκρο ως το άλλο σε αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, ανταποκρινόμενη σε όλες τις επιθυμίες και διαταγές των ξένων αφεντικών. Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο μετατρέπει την Αλεξανδρούπολη όχι σε ενεργειακό κόμβο όπως διατείνεται αλλά σε προκεχωρημένο φυλάκιο των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, στρατιωτικό και ενεργειακό. Αυτή είναι η πραγματικότητα, απογυμνωμένη από τα αισχρά φτιασίδια της κατάπτυστης προπαγάνδας και πολιτικής τους.