Έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο. Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία διαφημίζουν το πόσο καλά πάει ο τουρισμός και τη μεγάλη πληρότητα που εμφανίζουν τα ξενοδοχεία παρά την καταστροφή! Όμως, αυτά τα ξενοδοχεία δεν είναι τα ντουβάρια, αλλά οι εργαζόμενοι που δουλεύουν!

Παραβλέποντας τους εξευτελιστικούς μισθούς που επικρατούν στη σεζόν και ιδιαίτερα στα μεγαλοξενοδοχεία-κάτεργα, παραβλέποντας το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος δουλεύει και παράγει για δύο, καθώς δεν βρίσκουν πολλούς πρόθυμους «σκλάβους», παραβλέποντας τις δύο δουλειές που κάνουν ταυτόχρονα πολλοί εργαζόμενοι, για να τα «φέρουν βόλτα», εδώ έχουμε και το εξωφρενικό, ότι για την περίοδο των πυρκαγιών (22-07 έως 31-07) οι εργαζόμενοι δεν πληρωθήκαμε! Είτε η κυβέρνηση είχε προβλέψει μια ελάχιστη αποζημίωση με το μέτρο της αναστολής, ακριβώς για να απαλλάξει τους εργοδότες απ’ αυτό το έξοδο, είτε με βάση τους νόμους της, κάποιες επιχειρήσεις κρίθηκε ότι δεν δικαιούνται να θέσουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και οι χαμένοι είναι και πάλι οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, μεγαλοξενοδόχος στην περιοχή του Κιοταρίου που δύο από τα ξενοδοχεία του κάηκαν ολοσχερώς, δεν πλήρωσε τους εργαζομένους του (των υπολοίπων ξενοδοχείων του ομίλου που επαναλειτούργησαν), για τις ημέρες που η περιοχή καιγόταν. Σαν να μην έφτανε αυτό, επέβαλε 8 ρεπό σε κάθε εργαζόμενο στα ξενοδοχεία που επαναλειτούργησαν το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου! Αν κάνουμε την πρόσθεση μιλάμε για 18 χαμένα μεροκάματα (!) – πάνω από μισός μήνας δηλαδή- και προφανώς ισόποσα ένσημα!

Όσοι δουλεύουν σεζόν μπορούν να καταλάβουν, πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα χρήματα και αυτά τα ένσημα για ανθρώπους που πρέπει να ζήσουν αυτοί κι οι οικογένειές τους, από αυτή τη δουλειά, ολόκληρο τον χρόνο. Αλλά, έτσι γίνεται η ανάπτυξη με την εκμετάλλευση και την απληρωσιά των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι ζητάμε από την εργοδοσία να μας πληρώσει έστω και καθυστερημένα!