Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται ο ένοπλος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού. Οι σιωνιστικές δυνάμεις Κατοχής έχουν καταφέρει να εισέλθουν στον αστικό ιστό της Γάζας, ωστόσο οι μάχες μαίνονται κανονικά. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο σιωνιστικός στρατός διαπράττει το ένα έγκλημα μετά το άλλο, όπως την εισβολή στο Νοσοκομείο Αλ-Σίφα, δεν φαίνεται να μπορεί να λυγίσει το στρατιωτικό σκέλος της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού. Ασταμάτητες είναι οι πυραυλικές επιθέσεις προς τους οικισμούς των εποίκων και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις γύρω από τη Γάζα μέχρι, όμως, και το Τελ Αβίβ! Να αναφέρουμε εδώ ότι, στις 10 Νοέμβρη, όταν ο σιωνιστικός στρατός προσπαθούσε να μπει στον αστικό ιστό της Γάζας, συνάντησε τόσο σκληρή αντίσταση, ώστε ισραηλινές εφημερίδες ανέφεραν εκείνη την νύχτα ως μια νύχτα «χειρότερη από τις 7 Οκτωβρίου», με μεγάλο αριθμό νεκρών Ισραηλινών στα χαλάσματα της Γάζας μόνο εκείνο το βράδυ.

Πέραν του αγώνα που δίνεται στο πεδίο της μάχης, ο Παλαιστινιακός λαός έχει να αντιμετωπίσει και την συνθηκολόγα Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπάς, ο οποίος συζητάει ανοιχτά με τις ΗΠΑ, που εξοπλίζουν το Ισραήλ, για το μέλλον της Παλαιστίνης. Όλες οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες. Αξίζει να δούμε σχετικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης της 7ης Νοεμβρίου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

«Το Λαϊκό Μέτωπο προειδοποιεί ενάντια στη συμμετοχή παλαιστινιακών προσωπικοτήτων σε δημόσιες ή μυστικές συναντήσεις για να συζητήσουν τις ψευδαισθήσεις για τα επακόλουθα της επίθεσης στη Γάζα… Το Μέτωπο επανέλαβε τη θέση του ότι οποιεσδήποτε συναντήσεις ή σχέδια που προωθούνται από την αμερικανική διοίκηση και τη Δύση, και όλοι όσοι συμφωνούν μαζί τους, για να συζητήσουν το μέλλον μετά την επίθεση στη Γάζα για τη δημιουργία μιας αρχής ή διοίκησης υπό κατοχή ή μιας διεθνούς διαχείρισης θα αντιμετωπιστούν ως κατοχική δύναμη… Ο Παλαιστινιακός λαός είναι το μόνο μέρος που μπορεί να διαμορφώσει τη μάχη και το τέλος της με τη θέληση, την αντίσταση και τη σταθερότητά του και καμία οντότητα δεν μπορεί να υπαγορεύσει μια αρχή ή μια διοίκηση στο λαό μας.

Η Γάζα και η ηρωική μάχη που δίνει ενάντια στην εχθρική σιωνιστική συμμαχία έχουν ρίξει όλες τις μάσκες, αποκαλύπτοντας τις αληθινές ή ψεύτικες θέσεις, τις θέσεις των πραγματικών ανθρώπων ή αυτών που παραπαίουν.

Η αντίσταση θα ματαιώσει την επίθεση, θα αποκρούσει τις δυνάμεις εισβολής και θα διαλύσει τις ψευδαισθήσεις για τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας πάνω στο βράχο της αντίστασης και της σταθερότητας του λαού μας».

Εξίσου αποφασιστική ήταν και μια ακόμα ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου, στις 11 Νοέμβρη. Ήδη τότε η ένοπλη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού είχε εξαπλωθεί στις πόλεις της Δυτικής Όχθης. Στη Ραμάλα, στη Ναμπλούς, στην ηρωική Τζενίν, όπου για ημέρες, κάθε βράδυ, ο σιωνιστικός στρατός αποχωρούσε άπρακτος. Αντίστοιχα στο Τουλκαρέμ, οι σιωνιστικές δυνάμεις τα βρήκαν σκούρα στο πεδίο της μάχης για πολλές ημέρες, με αποτέλεσμα να το βομβαρδίσουν ανελέητα στις 13-14/11. Το Λαϊκό Μέτωπο, καταγγέλλοντας τον βομβαρδισμό του Τουλκαρέμ, τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής στις 14/11:

«Η Δυτική Όχθη χύνει το αίμα της για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας, για να υποστηρίξει τη Γάζα και σε αλληλεγγύη στην αντίστασή της… Το Μέτωπο διαβεβαιώνει ότι η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η γενναία αντίστασή της συνεχίζει να αντιπαλεύει με το υψηλότερο θάρρος, με αποφασιστικότητα και στέρεα αντίσταση τις πραγματοποιούμενες σιωνιστικές εισβολές. Συνεχίζει να χύνει το αίμα της για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας, για να υποστηρίξει τη Γάζα και να ενωθεί με τη νικηφόρα αντίστασή της…

Το Μέτωπο κριτικάρει την αδύναμη και ανήμπορη θέση της επίσημης Παλαιστινιακής ηγεσίας και τα συνεχιζόμενα καταστροφικά πονταρίσματα στην Αμερικανική διοίκηση και τη Δυτική κοινωνία, οι οποίοι στοιχίζονται με την επιδρομή…».