Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι μάχες συνεχίζονται με σφοδρότητα σε όλη την Λωρίδα της Γάζας. Οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης καταφέρνουν σημαντικά πλήγματα στο σιωνιστικό στρατό, διαλύοντας δεκάδες τεθωρακισμένα την ημέρα. Καταφέρνουν να αναγκάσουν τον κατοχικό σιωνιστικό στρατό ακόμα και να υποχωρεί από τις θέσεις του, όπως συνέβη τη Δευτέρα 11/12 στην πόλη της Αλ-Καράρα στο Νότο, απ’ όπου και αποχώρησε ηττημένος ο κατοχικός στρατός. Αντίστοιχα, μεγάλες μάχες που φέρνουν νίκες πραγματοποιούνται και στον Βορρά, ιδιαίτερα στη γειτονιά τής Τζαμπαλίγια και στον προσφυγικό καταυλισμό της, βόρεια της Γάζας. Σφοδρές μάχες διεξάγονται εκεί, καθώς από την Τζαμπαλίγια ξεκίνησε η πρώτη Ιντιφάντα στις 8 Δεκεμβρίου 1987 και έχει μεγάλη συμβολική αξία η κατάληψή της. Ωστόσο, δύο μήνες μετά, η Αντίσταση καταφέρνει συνεχώς να ματαιώνει τα σχέδια των σιωνιστών, ενώ και οι κάτοικοι παραμένουν αποφασισμένοι στα σπίτια τους, στηρίζοντας έμπρακτα την Αντίσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες υπάρχει έντονος συμβολισμός στις δραστηριότητες της Αντίστασης, καθώς εκτός από την επέτειο της πρώτης Ιντιφάντα, με την οποία συμπίπτει η επέτειος της ίδρυσης της Χαμάς, υπάρχει και η επέτειος της ίδρυσης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (11/12/1967)!

Κάτω από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Αντίστασης, άνοιξε αυτές τις ημέρες και η συζήτηση από την πλευρά των σιωνιστών για μια νέα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου. Ωστόσο, η απάντηση από την πλευρά της Αντίστασης ήταν αποφασιστική. Με δήλωσή του, ο Οσάμα Χαμντάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, δήλωσε τα εξής (οι υπογρ. δικές μας): « Δεν θα υπάρξει συζήτηση για συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων προτού σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας. Η ισραηλινή πλευρά στοχεύει, μέσω των συνεχιζόμενων διαρροών, να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές πιέσεις. Οι θέσεις του Ισραήλ σχετικά με μια επερχόμενη συμφωνία είναι για εσωτερική κατανάλωση…».

Στην κατεύθυνση της συνέχισης της αντίστασης, του ασυμβίβαστου πνεύματος και του καλέσματος για τη δημιουργία μιας ενιαίας πολιτικής ηγεσίας, υπογράφτηκε στις 7/12 μια κοινή ανακοίνωση πέντε δυνάμεων της Αντίστασης, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του Κινήματος της Ισλαμικής Τζιχάντ, του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, των Πρωτοπόρων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Πολέμου-Δυνάμεις Κεραυνού και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (οι σημ. δικές μας):

«…Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι ο σιωνιστικός εχθρός και το εγκληματικό στρατόπεδο με επικεφαλής τον δειλό και ηττημένο εγκληματία Νετανιάχου απέτυχαν παταγωδώς να επιτύχουν οποιονδήποτε από τους στόχους τους σε αυτή την επίθεση. Η Αντίσταση παραμένει ακλόνητη και αταλάντευτη και προκαλεί απώλειες στο σιωνιστικό εχθρό σε όλα τα σημεία των συγκρούσεων και ο ακλόνητος λαός μας, παρά τα δεινά και τις σφαγές, είναι ακλόνητος. Τα σχέδια εκτοπισμού απέτυχαν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι ο λαός μας, με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές αποχρώσεις του, απάντησε αποφασιστικά:
“Όχι στον εκτοπισμό… Όχι στην επιτροπεία… Όχι στην εκκαθάριση του ζητήματος!”

Ο λαός μας θα αντιμετωπίσει με πλήρη ισχύ κάθε σχέδιο που επιδιώκει κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι ο Παλαιστινιακός λαός είναι ο μόνος που αποφασίζει για την τύχη του, την υπόθεσή του και το μέλλον του.

Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν τη σημασία και την αναγκαιότητα επιτάχυνσης της διεξαγωγής μιας συνολικής εθνικής συνάντησης, στην οποία καλούνται όλοι, τονίζοντας ότι η κρίσιμη στιγμή που βιώνει ο λαός μας απαιτεί τη συγκρότηση μιας ενιαίας εθνικής ηγεσίας που θα διαχειριστεί την πολιτική και την επί του πεδίου μάχη και θα αντιμετωπίσει τα σχέδια εκτοπισμού και εκκαθάρισης…

Οι παρευρισκόμενοι ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους συμφωνώντας να συνεχίσουν το συντονισμό, την κοινή και μόνιμη δράση τους για την ενοποίηση των προσπαθειών τους και την αντιμετώπιση της επίθεσης».

Στο ίδιο πνεύμα, η διακήρυξη του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στις 10/12/2023, μπροστά στην 56η επέτειο της ίδρυσής του. Ο τίτλος της διακήρυξης αποφασιστικός: «Με αφορμή τα 56 χρόνια από την ένδοξη ίδρυσή του. Όλα τα όπλα στραμμένα στον εχθρό. Η αντίσταση συνεχίζεται».

Ας δούμε ορισμένα αποσπάσματα (οι υπογρ. δικές μας):

«… Η 56η επέτειος από την ίδρυση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έρχεται φέτος, σε μια περίοδο που η γενοκτονική εκστρατεία που διεξάγει ο στρατός κατοχής συνεχίζεται για περισσότερο από δύο μήνες, με τη συμμετοχή, τη συνενοχή και την άγρια Αμερικανική-δυτική υποστήριξη, με την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της και των ανθρωπιστικών θεσμών της, καθώς και με την επίσημη αραβική προδοσία που φτάνει σε βαθμό συνενοχής. Έχουν στόχο να σπάσουν τη βούληση του λαού μας, να επιβάλουν την παράδοση και να εκκαθαρίσουν την εθνική του υπόθεση. Ο λαός μας πολέμησε για πάνω από 75 χρόνια και εξακολουθεί να προσφέρει αίμα και μέλη του σώματος, απροσκύνητα και αδιάσπαστα, πιστεύοντας στη δικαιοσύνη του σκοπού του και στην ιερότητα του αγώνα του. Πιο προσηλωμένος και αποφασισμένος να συνεχίσει να υψώνει τη σημαία της αντίστασης, για τα αναφαίρετα ιστορικά δικαιώματά του, ανυποχώρητος σε συμβιβασμούς και συναλλαγές, στο δρόμο προς την απελευθέρωση και την επιστροφή…

Απαντώντας σε όλα αυτά, ο λαός μας απάντησε αποφασιστικά ότι η αντίσταση είναι το μέσο για την αποτροπή της κατοχής, την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων μας και το έπος της “Πλημμύρας του Αλ-Ακσά” αποτελεί έναν από τους εξελιγμένους και λαμπερούς σταθμούς του αγώνα του λαού μας, τον οποίο θα γράψει η ιστορία με χρυσά γράμματα…

Καλούμε σε ενίσχυση και εδραίωση της Παλαιστινιακής εθνικής ενότητας μεταξύ όλων των συνιστωσών και δυνάμεων του λαού μας, στη συγκρότηση μιας ενοποιημένης Παλαιστινιακής ηγεσίας έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επίθεσης και την ανατροπή των στόχων της, με βάση την τήρηση όλων των ιστορικών δικαιωμάτων του λαού μας και την αποδέσμευση από όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την κατοχική οντότητα. Για να πάψουν οι ψευδαισθήσεις περί διευθέτησης, δυνατότητας επίτευξης ειρήνης και συνύπαρξης με αυτόν τον αιμοδιψή εγκληματία εχθρό, θεωρώντας ότι η ουσία της σύγκρουσης αφορά την ίδια την ύπαρξη και όχι μόνο τα σύνορα…

Εν κατακλείδι, ανανεώνουμε την υπόσχεση και τη διαθήκη μας ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μαρτύρων, δεν θα λυγίσουμε και δεν θα σπάσουμε ανεξάρτητα από το κόστος των θυσιών, το πόσο βαριές γίνονται ή πόσο διαρκούν τα χρόνια της χόβολης.

Η σημαία της αντίστασης θα παραμείνει ψηλά μέχρι τη σίγουρη νίκη και την απελευθέρωση όλης της Παλαιστίνης.
Δόξα στους μάρτυρες
Λευτεριά στους κρατούμενους
Ανάρρωση στους τραυματίες
Και σίγουρα θα βγούμε νικητές
».