Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Προσυγκέντρωση στα “Προσφυγικά” (Λεωφόρος Αλεξάνδρας) στις 9:30πμ

Έπειτα από σχεδόν 5,5 χρόνια, η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τελικό στάδιο, με την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου. Στα χρόνια αυτά, παρά το μεγάλο και ιδιαίτερο πολιτικό φορτίο της, η δίκη των χρυσαυγιτών έμεινε στο ημίφως της δημοσιότητας, με ελλιπή ενημέρωση και χωρίς ουσιαστική κάλυψη από τα ΜΜΕ. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξαν να ρίξουν στα “μαλακά” τη νεοναζιστική συμμορία. Αυτό ακριβώς επισφραγίζει η πρόσφατη πρόταση της εισαγγελέως που ουσιαστικά απάλλασσε όλα τα ηγετικά στελέχη από κάθε κατηγορία, προκαλώντας ταυτόχρονα τη λαϊκή κατακραυγή.

Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια από τότε που έπεσε νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από το δολοφονικό χέρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Η άγρια δολοφονία του Φύσσα, οι τραμπούκικες επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ στη ζώνη του Περάματος, αλλά και η αδιάκοπη εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου που έσπερναν καθημερινά τον τρόμο ανάμεσα σε Έλληνες και πρόσφυγες, στις φτωχογειτονιές της Αθήνας και άλλων περιοχών, εκτοξεύοντας το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, σήμαναν την αρχή του τέλους της φασιστικής αυτής συμμορίας. Η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της ντόπιας ολιγαρχίας και των κυβερνήσεών της, βίαιης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, γιγάντωσης της ανεργίας, ενίσχυσης των δεσμών ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας, εξέθρεψε το αυγό του φιδιού, αποθράσυνε τους απογόνους των ταγματασφαλιτών επιτρέποντάς τους να σηκώσουν κεφάλι. Και με το μανδύα της “αντισυστημικής” δύναμης και κορώνες πατριδοκαπηλίας, να δημαγωγούν ασύστολα και να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Σήμερα, το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και τελικής αποσύνθεσης. Όχι όμως και οι συνθήκες που την έφεραν στο προσκήνιο. Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Με άλλοθι την πανδημία επιβάλλει την πολιτική των απαγορεύσεων και της πυγμής. Με ακραία αντεργατικά μέτρα φορτώνει στις πλάτες του λαού τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Καταπατά και περιστέλλει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες επιβάλλοντας χουντονόμους και καταστέλλοντας βίαια διαδηλώσεις και απεργίες. Η πολιτική της ξενοδουλείας της κυβέρνησης και της ντόπιας ολιγαρχίας προς τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά (ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ) είναι η άλλη όψη της εθνικιστικής και σοβινιστικής υστερίας που καλλιεργεί. Η αντιπροσφυγική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ προσφέρει κάλυψη και ενθαρρύνει την ξενοφοβική και ρατσιστική δράση διαφόρων ακροδεξιών συμμοριών ενάντια στους πρόσφυγες. Όσο κυριαρχεί το σημερινό σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης και της καταπίεσης των λαϊκών στρωμάτων, νέες “χρυσές εφεδρείες”, σαν τη Χρυσή Αυγή, θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Η παραδειγματική τιμωρία και η καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας είναι λαϊκή απαίτηση. Η οριστική συντριβή των φασιστικών και ναζιστικών ιδεών συνδέεται με την ανυποχώρητη λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της ντόπιας ολιγαρχίας και της κυβέρνησής της, που επιβάλλει την πιο στυγνή καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζομένων, εντείνει την κρατική καταστολή, χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, διαιωνίζει το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας.

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Όλοι στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις την Τετάρτη 7 Οκτώβρη!