Σε συνέντευξή του ο Κουτσούμπας στην Kontra news, που αναδημοσίευσε ο Ριζοσπάστης στις 17/3, λέει για την πρόταση Βαρουφάκη για κοινή συστράτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ:
«Ο κ. Βαρουφάκης ξανακαλεί το ΚΚΕ σε μαζικές κινητοποιήσεις! Του θυμίζουμε, λοιπόν, πως το ΚΚΕ εδώ και ένα χρόνο πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις -Πρωτομαγιά, Πολυτεχνείο, απεργίες κλπ- δηλαδή, μας καλεί σε κάτι που ήδη κάνουμε και δεν κάνει αυτός
Μια αλήθεια και πολλά ψέματα από την ηγεσία του ΚΚΕ.

Όντως, η στάση του Βαρουφάκη αυτή ήταν. Μακριά από κάθε μαζική κινητοποίηση, όπως ήθελε η κυβέρνηση, διευκολύνοντας την υλοποίηση μιας αντιλαϊκής και αντιδραστικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.

Ποια όμως ήταν η στάση του ΚΚΕ; Ήταν αυτή που λέει ο Κουτσούμπας; Των μαζικών κινητοποιήσεων;
Να τι γράφει ο ίδιος ο Κουτσούμπας σε άρθρο του στα ΝΕΑ στις 21 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά το Πολυτεχνείο:
«Κι όλα αυτά ενώ ήξερε, (η κυβέρνηση) από την Πρωτομαγιά, ότι ο φετινός γιορτασμός, λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν θα ήταν μια πορεία χιλιάδων που κατακλύζουν τους δρόμους μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά συμβολικές εκδηλώσεις, με μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών, και αποφυγής μαζικής καθόδου όπως άλλες χρονιές».
Αυτή ήταν η στάση του ΚΚΕ, «συμβολικές εκδηλώσεις» και «αποφυγή μαζικής καθόδου».
Πρωτομαγιά, Πολυτεχνείο, απεργία 26 Νοέμβρη.

Και επειδή ξέρει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι η στάση της ήταν κατάπτυστη, γιατί ήταν στάση υποταγής στην κυβερνητική πίεση, προσπαθεί με μια άλλη επίσης κατάπτυστη στάση, αυτή του ψέματος, να εξαπατήσει το λαό και τα μέλη του και να διαστρεβλώσει για άλλη μια φορά τα γεγονότα παριστάνοντας τώρα το αδιάλλακτο και αγωνιστικό κόμμα.
Σωστά τα λέτε λοιπόν για το Βαρουφάκη και για το ΣΥΡΙΖΑ, κε Κουτσούμπα, αλλά τα ίδια ισχύουν και για τον καθρέφτη σας!