Στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία υλοποιώντας απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων.
Οι τραυματιοφορείς διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και για τη μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και κινητοποιούνται για αυτά τα ζητήματα κάποιους μήνες τώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που στηρίζει την κινητοποίηση των τραυματιοφορέων, «οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς, υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο 2019 στα νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας, 2.300».
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον Φλεβάρη του 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους. «Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος», αναφέρει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι η έλλειψή τους συμβάλλει κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στις «τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά, οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί».