Σε 4ωρη στάση εργασίας στις 06-02-2019, αποφάσισαν να προχωρήσουν 13 Ομοσπονδίες εργαζομένων του Δημοσίου από τους χώρους της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Άμυνας, του Πολιτισμού, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, της Πυρόσβεσης καθώς και του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές στο καθεστώς των ΒΑΕ και τις περικοπές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που προβλέπονται στο Ν. 4354/2018 και πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην απόφαση για την κινητοποίηση αυτή, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι 13 Ομοσπονδίες μετά από σύσκεψη για το συντονισμό του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στις 23-01-2019 στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, στο βαθμό που η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην εφαρμογή των περικοπών  του επιδόματος στις αρχές Μάρτη 2019.

Είναι υπόθεση των πρωτοβαθμίων σωματείων των χώρων δουλειάς που θίγονται από αυτές τις αντεργατικές ανατροπές να γνωστοποιήσουν, να προπαγανδίσουν και να μαζικοποιήσουν την κινητοποίηση αυτή το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε όλες οι κυβερνητικές αντεργατικές ανατροπές για  τη βαριά, επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία να μείνουν στα χαρτιά.