Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει το πρωτόγνωρο κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβλήθηκε στον Άγιο Κήρυκο την ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στον νέο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης. Από το πρωί της Πέμπτης, όσοι βρέθηκαν στον Άγιο Κήρυκο αντίκρισαν μια εικόνα που θύμιζε τις πιο μαύρες εποχές της ιστορίας του νησιού. Η πολυπληθής παρουσία των αστυνομικών (ένστολων αλλά και με πολιτικά) οι οποίοι καθόλου τυχαία, εκείνη τη μέρα επιδόθηκαν σε σαρωτικούς ελέγχους, είχε σαφή στόχο να στείλει ένα μήνυμα εκφοβισμού και να αποτρέψει τον κόσμο από τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Η απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, υπήρξε όπως και στο Πολυτεχνείο, το μοναδικό κάλεσμα για πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωση στο νησί. Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρεί να επιβάλει ένα αντιδραστικό καθεστώς απαγορεύσεων και εκτροπών για την ανεμπόδιστη εφαρμογή της ακραία αντιλαϊκής πολιτικής της, είναι χρέος των φορέων του συνδικαλιστικού και δημοκρατικού κινήματος να καλέσουν τον λαό να υψώσει πύργο αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους.

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που πήραν σε αυτές τις συνθήκες τα δύο σωματεία, και όλους αυτούς που κόντρα στις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Ειδικά στην απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Νοέμβρη, δεδομένης της τρομοκρατίας και των απαγορεύσεων, η μαζική συμμετοχή των μελών των σωματείων και των Ικαριωτών, τα συνθήματα και η παραμονή των συγκεντρωμένων στο χώρο για περισσότερο από μία ώρα, αποτέλεσε μια καθαρή απάντηση στην αντιδημοκρατική διολίσθηση. Σε αυτή την εκτροπή όσο και αν το κύριο ζήτημα αφορά συνολικά την κυβερνητική πολιτική, βαρύτατη ευθύνη έχει και η τοπική αστυνομική διεύθυνση η οποία ενεργοποίησε με δική της απόφαση, τον χουντονόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Είναι πρόδηλο και έγινε ακόμα πιο καθαρό σε όσους ήταν στην συγκέντρωση, ότι αυτές οι απαγορεύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλωστε αυτοί που με τις πολιτικές τους διαλύουν το ΕΣΥ, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παριστάνουν τους τιμητές της δημόσιας υγείας και να κουνούν το δάχτυλό στο λαό. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ένα βαρύ χτύπημα στα δημοκρατικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής, όπως καθημερινά αποδεικνύεται είναι εγκληματική για το λαό και τον τόπο. Ο αγώνας για την ανατροπή της ανάγκη.

Η πολιτική των απαγορεύσεων και των εκτροπών, μπορεί να απαντηθεί μόνο από το λαϊκό κίνημα. Η μόνη απάντηση βρίσκεται στον μαζικό λαϊκό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα. Η πολιτική των χουντικών απαγορεύσεων, έσπασε με τα δημόσια καλέσματα και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 26 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζουμε, με πίστη στη δύναμη των λαϊκών αγώνων.

Κομματική Οργάνωση Ικαρίας του Μ-Λ ΚΚΕ