Αργήσαμε, σύντροφε. Αργήσαμε πολύ.
Πρέπει να πούμε το δικό μας τραγούδι.

Ποιος να θυμάται, τώρα που ήρθαν τα πάνω κάτω, τη διαβόητη Παγκοσμιοποίηση… Ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, κεφαλαίων και ιδεών έταζαν οι γκουρού της. Ποια ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, όταν όλος ο πλανήτης βρίσκεται φυλακισμένος στα σπίτια του; Όταν αυτοί που δεν έχουν σπίτια βρίσκονται σε στρατόπεδα με συρματοπλέγματα με ξυραφάκια, άστεγοι στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, ή στις αχυροκαλύβες της Αφρικής; Ποια ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ελαχιστοποίηση τής κρατικής οντότητας σε αντιπαράθεση με την «ελεύθερη αγορά», όταν αυτοί που σεληνιάζονται όταν ακούν «κρατικός τομέας», στριμώχνονται για το ποιος θα πρωτοπάρει τις κρατικές επιχορηγήσεις; Δηλαδή τα χρήματα από τον ιδρώτα των λαών. Η «ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων», από τότε μέχρι σήμερα, που η Παγκοσμιοποίηση τάφηκε με λιγότερους παρόντες και από αυτούς των κηδειών εποχής κορονοϊού, ήταν μονόδρομος. Από τους πολλούς και φτωχούς, προς τους λίγους και πλούσιους. Τα χρήματα φυλαγμένα στα σεντούκια με κλειδαριές πολύπλοκων αλγόριθμων.

Για ιδέες, τι να λέμε τώρα. Ρατσισμός, φασισμός και απαγόρευση κομμουνιστικών ιδεών.

Όμως το πιο σιχαμερό, σε αυτούς τους καιρούς, είναι αυτοί που φτιάχνουν πολιτικές καριέρες πάνω σε νεκρούς, απελπισμένους άρρωστους και τρομοκρατημένους ανθρώπους. Δημοσκόποι, δημεγέρτες, δημοσιογράφοι – συκοφάντες κατά την αρχαία έννοια, έπιασαν εντατική δουλειά. Τόσο τοις % παραπάνω η εκτίμηση για τον Μητσοτάκη, τόσο τοις % του λαού συμφωνεί με τα μέτρα και πάει λέγοντας.

Σε φιλομητσοτακικό site, υπό τον τίτλο «Η λάμψη του αστερισμού Μητσοτάκη τυφλώνει», διαβάσαμε το λιβανωτό δημοσιογράφου: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής θετικό απολογισμό στην ελληνική αντιμετώπιση της παγκόσμιας τραγωδίας. Και δεν μπορεί παρά να πιστωθεί χωρίς μικροψυχίες στον Πρωθυπουργό ότι διέβλεψε πριν από τους περισσότερους Ευρωπαίους ομολόγους του την επερχόμενη λαίλαπα και έδειξε αυτοπεποίθηση στη λήψη γενναίων μέτρων, που τότε δεν φαίνονταν τόσο αυτονόητα όσο τώρα. Είναι επόμενο λοιπόν να ζούμε τώρα στον αστερισμό Μητσοτάκη και η λάμψη του να δρα εκτυφλωτικά στις πτυχές της υπόλοιπης δημόσιας ζωής…». Φέρτε αστρονόμους, αστροφυσικούς, το γιγάντιο αμερικανικό ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο και αν χρειαστεί να περιμένουμε λίγο και αυτό της Κίνας, που θα είναι το μεγαλύτερο όλων. Αναστήστε τον Ερατοσθένη, τους Άραβες αστρονόμους, τέλος πάντων κάντε τα αδύνατα δυνατά, για να μας δείξει κάποιος σε ποια γωνίτσα του σύμπαντος ζούμε. Πάντως όχι στην Ελλάδα. Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, ο δημοσιογράφος πιο κάτω κάνει εποικοδομητικές κριτικές για ελλειψούλες στον αστερισμό που… σκοτώνει.

Στο Μega και στο παραπάνω site, ακούσαμε για τον Γιάννη Δενδρή. Δεν τον ξέρατε; Ούτε και ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Ο Γιάννης Δενδρής αγαπητοί αναγνώστες είναι «Ο οδοντίατρος που άλλαξε γνώμη για τον Μητσοτάκη». Είπε, ο μεγάλος άνδρας που τα λόγια του θα μείνουν στην ιστορία: «Σήμερα ακούγοντας τον Μητσοτάκη, για πρώτη φορά αισθάνθηκα την ανάγκη να τον συναντήσω» (…) Για να του ζητήσω συγγνώμη, για τα χρόνια που τον υποτιμούσα». Για την ειλικρινή μεταμέλειά του, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον πήρε τηλέφωνο, λέει. Μωρέ τι μου λες! Και σύμφωνα με τους φατσοφτιάχτες δημοσιογράφους: «Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον οδοντίατρο, ενώ εκείνος παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό του από το τηλεφώνημα, θέλησε να επαναλάβει όσα είχε πει στη συνομιλία του με την ασθενή του. «Είμαστε τυχεροί που σε αυτή την φάση είστε εσείς Πρωθυπουργός», του είπε. Ίδετε τι συμβαίνει γύρω σας και παραδειγματιστείτε. Άντε! Παιδιά του ίματζ μέικερ! Σειρά έχει ένας μετανοημένος μανάβης, ο φούρναρης της γειτονιάς, ο άστεγος της Σταδίου. Και αν στο τέλος που θα ξυρίσουν το γαμπρό, για την επερχόμενη φτωχοποίηση, σας πουν και καμιά κουβέντα, πείτε με αφέλεια τι να κάναμε «ακόμα και ο Ερμής ήταν ανάδρομος». Έτσι σοβαρά και τεκμηριωμένα έχουν τα πράγματα.
Πρόταση της στήλης: κάθε εμετική δήλωση θαυμασμού προς τον «κυβερνήτη», να συνοδεύεται με ακροτελεύτια πρόταση το «και αποτάσσομαι τον κομμουνισμό». Πώς αλλιώς θα προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.

Α! Στη «μάχη» για τον κορονοϊό ρίχνονται και 35 ολοκαίνουργα περιπολικά της αστυνομίας. Όχι 3000 ΜΕΘ, 35 νεοαγορασμένα περιπολικά. Ας γκαζώνουν, μπας και ψοφήσει ο ιός.

Τάνια