1) με αφορμή την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το Σάββατο 16/9, ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης για να εξαγγείλει τη συνέχιση της αντιλαϊκής λαίλαπας. Δεν είχε έρθει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 9/9, αφού δεν θα μπορούσε να καλύψει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στην τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία. Με αφορμή την παρουσία του, οργανώθηκε εκ νέου διαδήλωση, το Σάββατο 16/9, από οργανώσεις, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους. Η συγκέντρωση έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου, πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς και από τη ΔΕΘ. Ήταν πολύ προκλητική η παρουσία της αστυνομίας, καθώς ΜΑΤ είχαν γεμίσει το κέντρο της πόλης, ενώ με λεωφορεία απέκλεισαν τους διαδηλωτές από τη ΔΕΘ σε μήκος εκατοντάδων μέτρων. Το Μ-Λ ΚΚΕ είχε καλέσει και έλαβε μέρος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, μοιράζοντας πλατιά τα υλικά του, διαδίδοντας τη θέση του, ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένας μαζικός και παρατεταμένος αγώνας.

2) Συμμετοχή στην Απεργία 21/9

Παρά την κατάπτυστη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και αντίστοιχα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι οποίες δεν κήρυξαν απεργία την Πέμπτη 21/9, η απεργία έγινε από την ΑΔΕΔΥ και διάφορα Σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Η ΑΔΕΔΥ δεν οργάνωσε κάποια συγκέντρωση, αλλά στήριξε αυτή του ΠΑΜΕ, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ οι δυνάμεις της τρίτης ξεχωριστής συγκέντρωσης της Καμάρας τελικά κάλεσαν στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η ΕΡΓΑΣ και το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχαν στη διαδήλωση από το Άγαλμα Βενιζέλου, μοιράζοντας τα υλικά τους, ενώ σύντροφοι πήραν μέρος στα μπλοκ των Σωματείων τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ έφραξε τον δρόμο σε εκπαιδευτικά σωματεία που δεν ήλεγχε, με απαράδεκτες εκφράσεις του τύπου “προβοκάτορες” και “ασφαλίτες”!

Το πρωί της Πέμπτης είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, για να καταγγελθούν οι τρομοκρατικές απολύσεις συνδικαλιστών-εργαζομένων εκεί. Οι ιδιοκτήτες των Εκπαιδευτηρίων προχώρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τρομοκρατικές απολύσεις 3 στελεχών-μελών του ΔΣ του ΣΕΦΙΕ (Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια και στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια), η μία εξ αυτών της Προέδρου του Σωματείου! Μετά τα γεγονότα στη μεγάλη απεργία της “Μαλαματίνας”, μετά τις απολύσεις απεργών για τις απεργίες του Μάρτη σε διάφορους κλάδους, τώρα έχουμε μια ακόμα κίνηση τρομοκράτησης των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να υπερασπιστούμε τα Σωματεία μας και το δικαίωμά μας στην απεργία.