Με προσήλωση στους επαναστατικούς σκοπούς και εμπιστοσύνη στη δύναμη του ασίγαστου λαϊκού αγώνα

Για Ειρήνη – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία – Σοσιαλισμό

Για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος

Στο σημερινό φύλλο του «Λαϊκού Δρόμου» (σελ. 7-14) δημοσιεύονται οι Θέσεις της ΚΕ για τη Διεθνή και Εσωτερική πολιτική κατάσταση και στο επόμενο φύλλο, στις 9 Μάρτη, θα δημοσιευτούν οι Θέσεις για τα υπόλοιπα κεφάλαια. Ο απολογισμός δράσης από το 6ο Συνέδριο (Μάης 2018) μέχρι σήμερα. Τα οργανωτικά καθήκοντα και τα Μέτωπα πάλης του κόμματος στη νέα περίοδο καθώς και τα 60 χρόνια από την ίδρυση του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας. (Όλες οι Θέσεις για το 7ο Συνεδριο και το Καταστατικό θα αναρτηθούν σήμερα 24 Φλεβάρη στον ιστότοπο του Μ-Λ ΚΚΕ και στον Πρόλογο).

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, δίνοντας τώρα στη δημοσιότητα τις Θέσεις για το 7ο Συνέδριο, καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος και της Νεολαίας να μελετήσουν συστηματικά, να συζητήσουν στις οργανώσεις και να συμβάλουν δημιουργικά με την ενεργητική συμμετοχή, τις γνώμες και απόψεις τους, την κριτική, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στην τελική επεξεργασία και στον εμπλουτισμό των Θέσεων. Να διαδώσουν και να προπαγανδίσουν δραστήρια τις Θέσεις ανάμεσα στους αγωνιστές της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, ευρύτερα ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις. Ιδιαίτερα ανάμεσα σε όλους τους συναγωνιστές και οπαδούς του κινήματός μας, που πρέπει να επιδιωχθεί να συμμετάσχουν και να δώσουν τη δική τους συμβολή στην κοινή μας υπόθεση.
Στόχος του M-Λ KKE, βαδίζοντας προς το 7ο Συνέδριο, είναι να αναπτύξει μια πλατιά συζήτηση με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην επαρχία πάνω στα βασικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που απασχολούν το λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, να διαδώσει και να εμπλουτίσει τις θέσεις του μέσα από ένα ζωντανό, ουσιαστικό διάλογο, δυναμώνοντας τους ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς και τις σχέσεις του με κάθε αγωνιστή του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, με κάθε λαϊκό αγωνιστή που βαδίσαμε μαζί στους αγώνες.