Η παρέμβαση του Μ-Λ ΚΚΕ στην κινητοποίηση στην Κλαυθμώνος για τον προϋπολογισμό

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων από τους κλάδους της υγείας και της εκπαίδευσης, καθώς και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται εξ ολοκλήρου από πρωτοβάθμια σωματεία καθώς ούτε η ΑΔΕΔΥ, ούτε η ΓΣΕΕ ή το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσαν σε κινητοποιήσεις.

Παρόλο τις πιέσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν απειλητικά το χώρο οι διαδηλωτές έμειναν στη θέση τους για περίπου μια ώρα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούν τους εργαζόμενους και το λαό σε μαζικό αγώνα ενάντια στο νέο προϋπολογισμό.

– Κάτω ο αντιλαϊκός φοροληστρικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης – Όχι στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών – Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας-πρόνοιας-ασφάλισης – Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

– Δουλειά και οικονομική στήριξη στους ανέργους – Όχι στην περικοπή των μισθών και των δώρων – Όχι στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας, στην εκ περιτροπής, προσωρινή και μερική απασχόληση – Όχι στην επιβολή της τηλεργασίας.

– Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία! Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας.

Μαζικός παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!