Χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 24 Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας και, κόντρα στον καύσωνα, πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 πμ στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Η πορεία πέρασε από το υπουργείο Εργασίας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε ενεργά και η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συνταξιούχων με δικό τους μπλοκ και προκήρυξη (βλέπε παρακάτω) που μοιράστηκε πλατιά στη συγκέντρωση.

ΕΡΓ.Α.Σ.
Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων

Είμαστε και πάλι στους δρόμους για να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε μαζί με όλο το λαό μας απ’ την εγκληματική κυβερνητική πολιτική.

Είμαστε πάλι στους δρόμους επίσης για να καταγγείλουμε την ωμή επέμβαση του ρώσικου ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, αλλά και της λεγόμενης δυτικής συμμαχίας ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ που καμώνονται ότι δήθεν νοιάζονται για το λαό της Ουκρανίας, ενώ στην πραγματικότητα προωθούν τα δικά τους επεκτατικά συμφέροντα και μόνο. Απ’ τον άγριο αυτό ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων χαμένοι βγαίνουν οι λαοί της περιοχής με τους χιλιάδες νεκρούς και τις κατεστραμμένες πόλεις, αλλά και οι λαοί όλου του κόσμου που απειλούνται με φοβερή φτώχεια από τις βαριές συνέπειες αυτού του πολέμου, από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την επισιτιστική κρίση.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα παπαγαλάκια της, σαν γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων αφεντικών της, τρέχει σαν πιστό σκυλί σε ό,τι διατάξουν τα αφεντικά της, καταχρεώνοντας τη χώρα με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και εμπλέκοντας επικίνδυνα τη χώρα μας στον πόλεμο. Με την πολιτική της έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία το λαό μας και τα ελάχιστα μέτρα-ασπιρίνες που εξαγγέλλει, με το σταγονόμετρο, σε καμία περίπτωση δεν τον ανακουφίζουν απ’ την σαρωτική ακρίβεια σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Οι συνταξιούχοι, όπως και οι εργαζόμενοι, βλέπουν, μέρα με τη μέρα, η αγοραστική δύναμη των πενιχρών συντάξεων και μισθών τους να πέφτει κατακόρυφα!

Για τους λόγους αυτούς είμαστε και πάλι στους δρόμους και θα είμαστε όσο θα χρειαστεί για να διεκδικήσουμε την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής.

Απαιτούμε:
• Αύξηση των συντάξεων που να υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και να μεγαλώνει την πραγματική αγοραστική δύναμή τους -Ενίσχυση της κατώτερης σύνταξης -Να μας δοθεί πίσω η 13η και 14η σύνταξη!
• Δραστική μείωση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων -Άμεσα μέτρα κατά της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας
• Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου που έχει οδηγήσει στην ανατροπή του δημόσιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος και στην κατάρρευση των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών
• Κατάργηση των νέων νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ που ιδιωτικοποιούν όλο το ασφαλιστικό σύστημα και επεκτείνουν το καταστροφικό έργο της διάλυσης της Δημόσιας ασφάλισης και το ξεπούλημα των εισφορών των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες

Όλοι στους δρόμους !
Στο μαζικό ενωτικό αγώνα εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων η ελπίδα για τη νίκη!