Η τρίμηνη οικονομική εξόρμηση που αποφάσισε η ΚΕ μπροστά στο 7ο συνέδριο στις 27-28 Απρίλη διανύει τώρα τον τρίτο μήνα. Όλες οι οργανώσεις και οι σύντροφοι με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα συνεχίζουν την πλατιά απεύθυνση με το κουπόνι στο χέρι προκειμένου να επιτευχθεί το οικονομικό πλάνο που έχει τεθεί.

Μπροστά στις νέες μάχες που έρχονται, το Μ-Λ ΚΚΕ για να αναπτύξει τη δράση του και τις κομματικές δραστηριότητές του χρειάζεται την οικονομική στήριξη καθώς τα Γραφεία του, ο ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, το περιοδικό ΠΟΡΕΙΑ, οι ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, οι τρεις πολιτιστικοί χώροι της ΠΟΡΕΙΑΣ, τα υλικά για εξορμήσεις και εκδηλώσεις και για τη συμμετοχή στις μαζικές κινητοποιήσεις, οι εκλογικές αναμετρήσεις κ.ά. απαιτούν έξοδα, τα οποία, στις οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, συνεχώς διογκώνονται. Χαρακτηριστικό της κατάστασης αυτής είναι και το υπερτριπλάσιο εκλογικό παράβολο για τις ευρωεκλογές, το οποίο αποφασίστηκε ακριβώς για να αποκλείσει πολιτικές δυνάμεις από το να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Το κόμμα μας, σε όλα τα χρόνια της ύπαρξης του στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Αρνείται και καταγγέλλει κάθε πολιτική δύναμη που δέχεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως κάνουν όλα ανεξαιρέτως τα κοινοβουλευτικά κόμματα «δεξιά» και «αριστερά», αρπάζοντας κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Μόνος χρηματοδότης για το Μ-Λ ΚΚΕ αποτελούν οι συνδρομές και ενισχύσεις των μελών, των φίλων και των συναγωνιστών του, οι ενισχύσεις των εργαζόμενων και του λαού στους οποίους απευθύνεται στις καμπάνιες οικονομικής ενίσχυσης που αποφασίζει. Αυτή η κατεύθυνση αποτελεί για το κόμμα μας θέμα αρχής και αναγκαίο όρο για τη διαφύλαξη της ανεξάρτητης δράσης του.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός μας με την πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης να εξανεμίζει τα ήδη πενιχρά λαϊκά εισοδήματα, η οικονομική ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν αποτελεί στοιχείο μόνο οικονομικής προσφοράς αλλά και στήριξης στην πολιτική του κόμματος.

Άλλωστε, χάρη στην κατεύθυνση αυτή, το Μ-Λ ΚΚΕ έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά όλα τα οικονομικά εμπόδια που έχουν τεθεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δύο περσινές εκλογικές αναμετρήσεις και την κάλυψη των μεγάλων οικονομικών δαπανών που αυτές απαιτούσαν.

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα της οικονομικής εξόρμησης, όλες οι οργανώσεις καλούνται να επιτύχουν τα οικονομικά πλάνα που έχουν τεθεί. Όλοι οι σύντροφοι καλούνται να απευθυνθούν στον περίγυρό τους και να εξηγήσουν στους εργαζόμενους, στους νέους και σε κάθε λαϊκό άνθρωπο τη σημασία που έχει για το Μ-Λ ΚΚΕ η οικονομική ενίσχυσή του, αλλά πολύ περισσότερο να εξηγήσουν ποια είναι η πολιτική του Μ-Λ ΚΚΕ πάνω σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το λαό και τον τόπο. Να αποτελέσει δηλαδή η δουλειά της οικονομικής εξόρμησης, πολιτική δουλειά επαφής και σύνδεσης με έναν πλατύτερο αριστερό και δημοκρατικό κόσμο.