Η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ, ΣΕ.Π.Ε ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, την Πέμπτη 3 Ιουνίου στη 1.00μμ στα Προπύλαια!

ΕΡΓ.Α.Σ: ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ

Προκλητικό εμπαιγμό για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα κίνηση που διευκολύνει την κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει το αντεργατικό νομοσχέδιο αποτελεί η απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να μην συμφωνήσει με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3 Ιούνη και να τη μεταθέσει για τις 10 Ιούνη, καθώς και η ανάκληση της απόφασης των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και μερικών ακόμη δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων για την πραγματοποίηση απεργίας στις 3 Ιούνη.

Η πρόθεση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις να μην οργανώσουν ένα μαζικό αποφασιστικό αγώνα ενάντια στο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο έγινε φανερή εδώ και καιρό. Ενώ ήταν γνωστό ότι ετοιμαζόταν το αντεργατικό τερατούργημα, αυτές αρνούνταν να ξεκινήσουν την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων για την απόκρουσή του.

Χρειάστηκε να φτάσουν τα πράγματα ως τις παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου για να αναγκαστούν οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και άλλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων να εξαγγείλουν 24ωρη απεργία για τις 3 Ιούνη. Μια απόφαση που έσπευσε να τη δυναμιτίσει πρώτα η ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία, καθυστερώντας τη λήψη απόφασης απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο στο πάρα πέντε της προκηρυγμένης απεργίας, πήρε απόφαση για απεργία στις 10 Ιούνη. Και μετά οι ίδιες οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ που έσπευσαν να ευθυγραμμιστούν με την ηγεσία της ΓΣΕΕ παίρνοντας πίσω τις αρχικές αποφάσεις τους!

Πρωταγωνιστές σε αυτήν την άθλια φάρσα στάθηκαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και  ΔΑΚΕ που επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά το ρόλο του στυλοβάτη της κυβερνητικής πολιτικής και της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ τη δική της υποστήριξη στη νέα υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο πρόσφερε και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πόσο κούφιες και υποκριτικές είναι  οι κραυγές της για τη δήθεν “μητέρα των μαχών”.

Το άθλιο έργο ακύρωσης της απεργίας της 3 Ιούνη ολοκληρώθηκε και με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, που ήδη από τις προηγούμενες μέρες άρχισε να “στρίβει το νόμισμα” του μαζικού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα διακινώντας στα συνδικάτα, ως “απάντηση στο κυβερνητικό νομοσχέδιο”, τη συλλογή υπογραφών για “πρόταση νόμου”! Η παράταξη του ΚΚΕ που της περισσεύουν οι δημαγωγίες για “ταξικούς αγώνες” και οι καταγγελίες προς τις “μαφίες” της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που έβγαζε κορώνες  όλες τις προηγούμενες μέρες για την “απεργία της 3 Ιούνη”, μόλις οι “Παναγόπουλοι” έκαναν πρόταση αναβολής της απεργίας έσπευσε να ευθυγραμμιστεί μαζί τους! Και αυτό έκανε σε όλα τα Εργατικά κέντρα και τις Ομοσπονδίες που ελέγχει αλλά και στο ΕΚΑ, όπου είναι πρώτη συνδικαλιστική δύναμη, αλλάζοντας με το καθοριστικό βάρος της ψήφου της την αρχική απόφαση αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, φθάνοντας να καταψηφίσει ακόμα και την πρόταση για διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη το απόγευμα. Και με περισσό θράσος βγαίνει τώρα και “καλεί για ενίσχυση του απεργιακού μετώπου”, παραπέμποντας στην απεργία της 10 Ιούνη!

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με την πολιτικοσυνδικαλιστική στάση των κυρίαρχων συνδικαλιστικών δυνάμεων που αποδιοργανώνει το εργατικό κίνημα, αποσυσπειρώνει και απαξιώνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και μάλιστα την κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί το τσάκισμα των συνδικαλιστικών και απεργιακών δικαιωμάτων για να προωθήσει ένα καθεστώς στυγνότερης εργατικής εκμετάλλευσης.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι καλούνται να αντιταχθούν στις πολιτικές που ευθύνονται για το σαμποτάρισμα των εργατικών αγώνων και την παράλυση της λειτουργίας των εργατικών συνδικάτων και να συνεχίσουν την πίεσή τους για την οργάνωση μαζικής απεργιακής πάλης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, για τον αγωνιστικό συνδικαλιστικό συντονισμό, για μαζικά συλλαλητήρια και απεργίες, για την ανάπτυξη ενός πανεργατοϋπαλληλικού μετώπου μαζικού αγώνα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Να παλέψουν στις ομοσπονδίες και στα πρωτοβάθμια σωματεία να πραγματοποιηθεί απεργία και στάση εργασίας στις 3 Ιούνη, να γίνουν συλλαλητήρια την Πέμπτη και να κλιμακωθεί ο αγώνας με πολύμορφες εκδηλώσεις όλες τις επόμενες μέρες και πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη.