Στον τέταρτο μήνα απεργίας βαδίζουν οι εργάτες της “Μαλαματίνας” και περήφανα συνεχίζουν, μέχρι τη νίκη! Παρά τη συκοφαντία από κυρίαρχα ΜΜΕ, από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, παρά τα δικαστήρια, το ξύλο και τις συλλήψεις, οι εργάτες της “Μαλαματίνας” βασίζονται, όπως και οι ίδιοι λένε, στη μεγάλη στήριξη του λαϊκού κόσμου, των εργαζομένων της πόλης και της χώρας και για αυτό συνεχίζουν με αποφασιστικότητα. Αυτή η μεγάλη απήχηση της απεργίας τους εκφράστηκε στη μεγάλη συναυλία του ράπερ ΛΕΞ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο στη Θεσσσαλονίκη, όπου πάνω από 25.000, κυρίως νεολαίοι, καταχειροκρότησαν τους απεργούς που έκαναν χαιρετισμό! Ο Γ. Λιάκας, Γραμματέας του Σωματείου, στη σύντομη τοποθέτησή του, υπογράμμισε:

«…Θέλουμε να τονίσουμε μονάχα το εξής: Χωρίς την αλληλεγγύη πολλών από εσάς, δεν θα αντέχαμε τόσο καιρό, δεν θα ήμασταν απολύτως σίγουροι πως θα αντέξουμε κι άλλο. Για όσο χρειαστεί, ως το τέλος, ως τη δικαίωσή μας, όσα δακρυγόνα κι αν μας ρίξουν, όσες φορές κι αν μας συλλάβουν.
Για αυτό σας λέμε κάθε φορά που πάει να σας πάρει από κάτω, να θυμάστε πως η αλληλεγγύη είναι το πρώτο και το τελευταίο μας καταφύγιο, μία ανεξάντλητη πηγή δύναμης. Να θυμάστε πάντα πως ό,τι έχουμε είναι ο ένας τον άλλον, πως ό,τι έχουμε είμαστε εμείς
…»

Ο Γ. Λιάκας καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας ότι η απεργία τους έχει αγγίξει όλο τον λαϊκό κόσμο της πόλης, ακριβώς γιατί δείχνει την αγωνιστική προοπτική σε όλους!

Ενδεικτικό των αδιεξόδων, στα οποία έχουν βρεθεί κυβέρνηση και εργοδοσία, είναι οι γελοιότητες, στις οποίες προέβη το νούμερο ένα διευθυντικό στέλεχος της “Μαλαματίνας” και προϊστάμενος της πολιτικής των απολύσεων και της καταστολής στην εταιρεία, Κεράνης, το πρωί της Τρίτης 25/10.

Έβαλε το υπερπολυτελές αυτοκίνητό του μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, εμπόδιζε την έξοδο φορτηγού, άλλης (!) εταιρείας, το οποίο είχε έρθει να παραλάβει φορτίο και πίεζε τον εργαζόμενο-οδηγό τού φορτηγού να κάνει μηνύσεις στους απεργούς για παρεμπόδιση και παράνομη βία (να σημειωθεί ότι οι απεργοί δεν έκλειναν την πύλη εκείνη την ώρα)! Ο εργαζόμενος προφανώς και το αρνήθηκε, πλην όμως οι απεργοί βιντεοσκόπησαν το συγκεκριμένο γεγονός και κυκλοφόρησαν το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τις ενέργειες της εργοδοσίας.

Από εκεί και πέρα, την Τρίτη 1/11, εκδικάζεται στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η Αίτηση με τη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων που έχουν κάνει οι δύο απολυμένοι πρόεδροι, Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου της “Μαλαματίνας” και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και Άρης Μερκενίδης, Πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Πωλητών-Οδηγών, για την ανάκληση των απολύσεών τους. Το Σωματείο της “Μαλαματίνας” καλεί σε συγκέντρωση μπροστά στα Δικαστήρια της πόλης, στις 9πμ, ώστε να δοθεί άλλη μία απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, για να πιεστεί όσο γίνεται περισσότερο η αστική Δικαιοσύνη και να αναγκαστεί να κηρύξει άκυρες τις απολύσεις. Τα Σωματεία της πόλης πρέπει να πάρουν αποφάσεις για στάσεις εργασίας εκείνη τη μέρα και να γίνει μια μαζική συγκέντρωση στα Δικαστήρια της πόλης!