Η πολιτική της αμερικανοδουλείας συνεχίζεται

Με δύο επισκέψεις δύο κορυφαίων ντόπιων παραγόντων, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Φλώρου, και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιωτόπουλου, συνεχίστηκε η πολιτική του συρσίματος πίσω από το αμερικανικό άρμα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η Τουρκία εξετάζει την είσοδό της στους Brics, ο Ερντογάν παζαρεύει με όλους και ο πονοκέφαλος των ΗΠΑ είναι μεγάλος όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τη «σύμμαχο» Τουρκία.

Ταυτόχρονα, ο τούρκικος επεκτατισμός βρίσκεται σε έξαρση, με Τούρκους ακροδεξιούς πολιτικούς να φωτογραφίζονται με χάρτη που δείχνει ότι η Κρήτη ανήκει στην Τουρκία και τον Ερντογάν να συνηγορεί με τη σιωπή του. Η Ελληνική αστική τάξη, για ακόμα μια φορά, θεωρεί ότι μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντά της με την πλήρη ευθυγράμμισή της και το σύρσιμο της χώρας πίσω από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ικετεύει για ακόμα μια φορά την υπερδύναμη, ώστε, όντας το «καλό παιδί», να επιλεγεί από τις ΗΠΑ ως ο προστατευόμενός τους στην περιοχή. Οι επισκέψεις του Φλώρου και του Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ αυτό το περιεχόμενο έχουν. Οι συναντήσεις τους με στρατηγούς και διάφορους… «φιλέλληνες», μόνο αυτόν τον στόχο έχουν: να παρουσιαστούν ως οι πειθήνιοι υποτελείς, οι οποίοι έχουν παραδώσει, κυριολεκτικά, βασικές στρατιωτικές -και όχι μόνο- δομές της χώρας στις ΗΠΑ και στα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στον πόλεμο με την πλευρά της Ουκρανίας, γι’ αυτό και αξίζουν «προστασία», αλλά και τα… F-35!

Και ακριβώς στο ζήτημα των F-16 για την Τουρκία και των F-35 για εμάς επικεντρώνεται η συζήτηση. Πρωί-βράδυ, τα ντόπια ξενόδουλα ΜΜΕ εξωραΐζουν τους Αμερικανούς, μιλώντας για τη φοβερή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Η Βουλή αποφάσισε να μπλοκάρει την πώληση των αεροπλάνων F-16 στην Τουρκία, εφόσον αυτά θα χρησιμοποιηθούν για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχει ορθάνοιχτο παράθυρο, εφόσον οι ΗΠΑ τελικά θελήσουν να πουλήσουν αεροπλάνα στην Τουρκία. Αυτό συνίσταται στο ότι ανακύπτει ένα ζήτημα σε σχέση με το πόση(!) και ποια(!) είναι η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο, αφού οι ΗΠΑ (Έκθεση Αμερικανικού ΥΠΕΞ 2019) θεωρούν ότι κακώς η Ελλάδα έχει εναέριο χώρο στα 10 ναυτικά μίλια. Συνεπώς, υπερπτήσεις στα πλέον των 6 ναυτικών μιλίων από τα τουρκικά μαχητικά δεν θεωρούνται παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας! Και ούτε λόγος για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, αφού οι ΗΠΑ συμφωνούν με την Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση, πρωί-βράδυ, τα ντόπια ΜΜΕ λιβανίζουν τους… «φιλέλληνες», το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι και Ινστιτούτο (εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν με τον Παναγιωτόπουλο), το Γερουσιαστή Μενέντεζ και όλους αυτούς που υποτίθεται ότι μάχονται για την Ελλάδα. Πίσω από όλους αυτούς τους οικονομικοπολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ δεν βρίσκεται κανένας φιλελληνισμός, παρά μόνο η ανάγκη κομματιών της αστικής τάξης των ΗΠΑ να τρίξουν τα δόντια στην Τουρκία, ώστε να την κρατήσουν, μέσω εκβιασμών, στο δυτικό άρμα. Ταυτόχρονα, όμως, να σημειώσουμε ότι Φλώρος και Παναγιωτόπουλος θεωρούν αυτή τη συνθήκη ιδανική, για να παρακαλέσουν τις ΗΠA να πουλήσουν F-35, ειδικά τώρα, με στόχο να αποκτήσει υποτίθεται η Ελλάδα υπεροπλία απέναντι στην Τουρκία στον αέρα. Στην πραγματικότητα, για να φεσώσουν τον ελληνικό λαό με χρέη -ακόμα μια φορά- υπέρογκων εξοπλισμών, άσχετων με τις πραγματικές ανάγκες της άμυνας της χώρας. Μάλιστα, τελικά, ο Παναγιωτόπουλος -μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Όστιν, και με την κατασκευάστρια εταιρεία, Lockheed Martin- έκλεισε συμφωνία για αγορά 20 F-35 με δυνατότητα αγοράς επιπλέον 20, συνολικά 40 αεροπλάνων 5ης γενιάς, με συνολικό κόστος το ιλιγγιώδες ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Τα ντόπια αστικά ΜΜΕ, νυχθημερόν, έχουν ξεπέσει σε μια αμερικανόδουλη προπαγάνδα, παρουσιάζουν τις ΗΠΑ ως ειρηνοποιούς και προστάτες μας.

Πρόσφατα, παρουσίασαν τους Αμερικανούς φαντάρους στην Αλεξανδρούπολη, λίγο πολύ, ως τουρίστες, που αφήνουν χιλιάδες ευρώ στη χώρα, καθώς έφαγαν 7.000 αυγά και έκαναν τατουάζ! Στην ίδια ορχήστρα και ο Κικίλιας, ο οποίος δημαγωγεί λέγοντας ότι δεν πειράζει που χάσαμε Ουκρανούς και Ρώσους τουρίστες, οι Αμερικανοί που έρχονται φέρνουν περισσότερα λεφτά!

Ωστόσο, ό,τι κι αν λένε, η αλήθεια είναι μακριά. Στις εν λόγω επισκέψεις των δύο υποτελών, τίποτα ουσιαστικό για την πραγματική προστασία της Ελλάδας δεν συζητήθηκε. Αντίθετα, συζητήθηκε η Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει μετατραπεί σε στρατηγικής σημασίας πόλη και στρατιωτική βάση απέναντι στη Ρωσία. Συζητήθηκε η Σούδα, η οποία επίσης έχει αναβαθμιστεί, μετά το έργο 16 εκατ. δολαρίων που περιέλαβε ένα νέο σύστημα ανεφοδιασμού αεροσκαφών. Συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία με την πλευρά των ΗΠΑ και η πώληση των F-35, για να κερδίσουν οι Αμερικανικές εταιρείες. Στο τέλος της ημέρας, ο «πολλά βαρύς» Παναγιωτόπουλος, τού «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», τελικά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει για τα ελληνοτουρκικά παρά μόνο τις παρακάτω δηλώσεις: …«Ο Λόιντ Όστιν μάλιστα προανήγγειλε πως θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ τις επόμενες ημέρες και προέτρεψε τις δύο πλευρές “να διερευνήσουν πραγματιστικές λύσεις σε μακροχρόνιες διαφορές”»… Έχουμε λοιπόν, διαφορές και όχι επιθετικές βλέψεις ενάντια στην ελληνική εδαφική ακεραιότητα από την Τουρκία!

Αυτή η δήλωση εκφράζει πλήρως την αμερικάνική πολιτική. Αντίστοιχη δήλωση έγινε, πρόσφατα, από το νέο Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, τον ελληνικής καταγωγής, Τσούνη, όσο κι αν οι ντόπιοι αμερικανόδουλοι παρακαλούν για κάτι άλλο. «Βρείτε τα, γιατί είμαστε όλοι μαζί σύμμαχοι».