Ας δούμε τον κατάλογο των επεμβάσεων των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική:
-Γουατεμάλα-1954, 200.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
-Κούβα-1961, οι ΗΠΑ επεμβαίνουν αλλά ηττώνται.
-Αϊτή-2004, απομακρύνεται ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος Aristide και καταλαμβάνουν τη χώρα.
-Δομινικανή δημοκρατία-1965, βομβαρδισμός και εισβολή.
-Πουέρτο Ρίκο-1950, καταστέλλεται στρατιωτικά η εξέγερση.
-Γρενάδα-1983, βομβαρδισμός και εισβολή.
-Βενεζουέλα-2002, απάγεται ο πρόεδρος Τσάβες.
-Χιλή-1973, πραξικόπημα και ανατροπή του Αλιέντε.
-Παναμάς-1980, βομβαρδισμοί, 2000 νεκροί.
-Νικαράγουα-1981, χρηματοδότηση των φασιστών
Kontras – 50.000 νεκροί.
-Ονδούρα-2009, πραξικόπημα.
-Ελ Σαλβαντόρ-1981-82, καταστολή κινήματος, 75.000 νεκροί.
Και πάμπολλες δολοφονίες αριστερών, συνωμοσίες, πιέσεις, εμπάργκο κλπ. Η χώρα της δημοκρατίας! Εδώ γελάμε.

Φαίνεται ότι εντυπωσιάστηκαν από τα μπλόκα των αγροτών και αποφάσισαν να το εφαρμόσουν στα αεροπλάνα και την εναέριο κυκλοφορία. Έτσι, ενώ είχαν στα ταμεία της πολιτικής αεροπορίας (ΥΠΑ) πάνω από 400 εκατομμύρια, δεν αγόρασαν τα απαιτούμενα μηχανήματα ελέγχου της κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Οι αεροπόροι πέταγαν στα τυφλά, οι επιβάτες περίμεναν στη γη, γενικό μπλακ άουτ και ο Μητσοτάκης με το σαρδόνιο χαμόγελο μιλούσε για την ισχυρή Ελλάδα! Ύστερα ανέλαβαν οι αυλικοί του στα ΜΜΕ να μας το κάνουν λιανά. «Αυτά συμβαίνουν παντού» και, αν δεν σας αρέσει, να επανέλθετε στα γνωστά μέσα μετακίνησης. Όνοι και πεζοπορία, που κάνει καλό και στο σώμα!

Είναι άλλο πράγμα η συνωμοσιολογία και άλλο η συνωμοσία ως πράξη. Η συνωμοσία (συν+όμνυμι=ορκίζομαι) υπήρχε και θα υπάρχει ανάμεσα σε ομοϊδεάτες, ανυπότακτους αλλά και εκμεταλλευτές. Η συνωμοσιολογία είναι να ερμηνεύεις όλα τα πράγματα με συνωμοσίες (ψεκασμένοι, εξωγήινοι, μασόνοι, εβραίοι κλπ). Γράφουμε τη διάκριση των παραπάνω με αφορμή τα αγροτικά μπλόκα. Μυριζόμαστε ότι στο μήνα των κινητοποιήσεων βγήκαν κυβερνητικά μαχαίρια, αυξήθηκαν οι πιέσεις, θυμήθηκαν βαφτισιμιούς και κουμπαριές, βγήκαν τα ρουσφέτια. Ακριβώς όπως θα έκανε ένα καθωσπρέπει αστικό κόμμα που σέβεται τον εαυτό του και μισεί τους αγώνες. Ύστερα κάποιοι από την Κρήτη, αργότερα από τη Μακεδονία (διόλου τυχαίες οι περιοχές) θυμήθηκαν την αξία του διαλόγου και έτρεξαν στα φουστάνια του Μητσοτάκη. Σιγά το νέο! Το αρνητικό θα είναι αν ο αγροτικός αγώνας συντριβεί στις μυλόπετρες της συνωμοσιολογίας. Αλλά προδότες υπάρχουν. Και όχι μόνο στην παράταξη της ΝΔ. Κρατάμε και εμείς τεφτέρια. Και είναι αδυσώπητα.

«Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι», λέει ο σοφός λαός μας για να καταδείξει το βαθύ ψυχισμό ορισμένων ανθρώπων, ο οποίος τους ακολουθεί σε κάθε έκφανση της ζωής τους. Ιδού λοιπόν πώς έχουν τα γεγονότα. Τη Δευτέρα (05/01/2026) το ΚΚΕ Κέρκυρας είχε καλέσει στην πλατεία Ανουντσιάτα συγκέντρωση για τη Βενεζουέλα. Στον ίδιο τόπο, ίδιο χρόνο και για το ίδιο θέμα καλούσε και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης του νησιού. Όταν μέλος του κόμματός μας άρχισε να μοιράζει προκήρυξη, τον πλησίασαν τρία μέλη του ΚΚΕ και με απειλητικό τρόπο και τραμπούκικο ύφος απαγόρευσαν το μοίρασμα του υλικού, με τη γελοία πρόφαση «εδώ είμαστε μόνο εμείς». Φυσικά η προκήρυξη για τη Βενεζουέλα μοιράστηκε, αλλά το γεγονός παραμένει. Το ΚΚΕ δεν αλλάζει και όσοι επενδύουν σ’ αυτό σύντομα θα τα βρουν μπροστά τους. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αφήνουμε κατά μέρος τις άναρθρες κραυγές «περί ασφαλιτών». Το κόμμα που συνεργάστηκε με τη ΝΔ, χειροκρότησε κάθε πραξικόπημα της μπρεζνιεφικής Ρωσίας, απολαύει την εύνοια των αστών, «κουβεντιάζει» με την αστυνομία για τις πορείες, επιτίθεται σε αγωνιστές στα ΑΕΙ, απαγορεύει τις ομιλίες άλλων στη γιορτή του Πολυτεχνείου και «μαγειρεύει» αποτελέσματα εκλογών σε εργασιακούς χώρους δεν δικαιούται «δια να ομιλεί». Όσο για τις απειλές δεν πιάνουν. Είναι αργασμένο το τομάρι μας. Κατανοητό;