Ένας πόλεμος που δεν μπορεί να σε αφήσει αμέτοχο. Εκατοντάδες καταγγελίες από συλλογικότητες και φορείς που καταδικάζουν το Ισραήλ και τα εγκλήματα που χρόνια τώρα διαπράττει στην Παλαιστίνη. Εκατοντάδες ανακοινώσεις από συλλογικότητες που εκφράζουν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των Παλαιστινίων. Κι από την άλλη μεριά η δυτική προπαγάνδα με τη χυδαία της παραπληροφόρηση, όπως άλλωστε σε κάθε πολεμική σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται η Δύση είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Μια χυδαία προπαγάνδα με την οποία συστρατεύονται η κυβέρνηση της ΝΔ, τα ντόπια ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνει μια συνθήκη κατά την οποία όλοι αναγκάζονται να πάρουν θέση.

Κι όμως για την ηγεσία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Δεν μπήκαν στον κόπο να γράψουν ούτε μια φράση καταδίκης των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ, ούτε μια φράση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Ούτε το φρικτό έγκλημα που διέπραξε το Ισραήλ, βομβαρδίζοντας στις 17/10 νοσοκομείο της Γάζας με εκατοντάδες αμάχους νεκρούς Παλαιστίνιους, δεν ήταν ικανό ώστε να συγκινήσει τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΕΚΑ, για να ψελίσουν έστω μια κουβέντα καταδίκης αυτής της νέας σφαγής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Παρά τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι δεκάδες σωματεία στη χώρα μας πήραν θέση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, οι ηγεσίες των μεγαλύτερων ομοσπονδιών της χώρας σιωπούν και αδιαφορούν προκλητικά. Σιωπή και προκλητική αδιαφορία μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα σημαίνει συγκάλυψη του Θύτη που δεν είναι άλλος από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που στηρίζουν και εξοπλίζουν το Ισραήλ με πρώτη και κύρια τις ΗΠΑ. Σημαίνει ευθυγράμμιση με την δυτική προπαγάνδα και διευκόλυνση της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να θαφτεί όχι μόνο η αλήθεια αλλά και κάθε φωνή που αντιστέκεται και τάσσεται υπέρ της Παλαιστίνης και του δικαίου αγώνα που δεκαετίες τώρα δίνει ο λαός της.

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ έχουν χρέος όχι απλά να τοποθετηθούν δημόσια αλλά να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τις μαζικές δολοφονίες, την κατοχή και τον εκτοπισμό, πολιτική που εφαρμόζει δεκαετίες τώρα το Ισραήλ απαιτώντας τον ξεριζωμό και τον αφανισμό ενός ολόκληρου λαού.

Έχουν χρέος ως εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ελλάδας να σταθούν κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που υλοποιούνται στην περιοχή της μέσης Ανατολής από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ!

Έχουν χρέος απέναντι σε έναν λαό που δεκαετίες τώρα δίνει το αίμα του για λευτεριά, που δεκαετίες τώρα και ειδικά σήμερα ζητάει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας, να τον υπερασπιστούν ενάντια στην κατοχή, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!