Την παιδική εργασία από εννέα ετών υπερασπίστηκε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, προβάλλοντας το…”προσωπικό” του παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε, το ότι εργάστηκα στο αγρόκτημα στα εννιά ή τα δέκα μου , αυτό δε με έβλαψε καθόλου… εργάστηκα φυτεύοντας καλαμπόκια, κόβοντας μπανάνες, ενώ παράλληλα σπούδαζα. Και σήμερα είμαι αυτό που είμαι. Δεν είναι δημαγωγία, είναι η αλήθεια.

Ο φανφαρόνος Μπολσονάρου ξεφουρνίζει τα παραπάνω, όταν σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικών (IBGE), στη χώρα εργάζονται σχεδόν 2.5 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-17 ετών, αν και η βραζιλιάνικη νομοθεσία απαγορεύει την εργασία κάτω από τα 16 έτη, με εξαίρεση τους “μαθητευόμενους”, για τους οποίους το όριο είναι τα δεκατέσσερα.

Στα πλαίσια αυτά, η διαρροή του μαθητικού πληθυσμού ήδη από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως.

Ο Μπολσονάρου, στο νέο αντικοινωνικό του παραλήρημα, επιστράτευσε και τις αήθεις επιθέσεις κατά “των οπαδών της αριστεράς” που “θα με λιβάνιζαν αν είχα υπερασπιστεί την πρώιμη σεξουαλικότητα ή τη χρήση ναρκωτικών“.

Μάταια η υπουργός για θέματα των γυναικών και τα δικαιώματα του ανθρώπου Ν. Άλβες, προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά το σχετικό σάλο που προκλήθηκε, με ξέπνοες “διαβεβαιώσεις ότι η εργασία των παιδιών είναι παραβίαση δικαιωμάτων, δεν μπορεί να επιτραπεί“.