Το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, καταδικασμένος σε 13 χρόνια και οκτώ μήνες, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Δομοκού. Το στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης μεταφέρθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, μετά την άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη ζήτησε τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί. Ο Εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδιος, και εξέδωσε φυλακιστήριο με προορισμό τον Δομοκό. Η πλευρά Λαγού ετοιμάζει επανάληψη του αιτήματος επιμένοντας στη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο θρασύτατος Λαγός, βγαίνοντας από το όχημα που τον μετέφερε στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, αποφάσισε την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Γ. Τσακανίκα, κάνοντας δεκτό το αίτημα αναστολής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Ήταν η δεύτερη αποφυλάκιση Χρυσαυγίτη μετά την ανάλογη απόφαση για τον Ν. Παπαβασιλείου, στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί τα αιτήματα των Π. Ηλιόπουλου, Κ. Μπαρμπαρούση, Β. Πόπορη και Μ. Ευγενικού. Ο Τσακανίκας είχε καταδικαστεί για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση με ποινή κάθειρξης έξι ετών, αλλά αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα της συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής (…) ηλικίας.

Ο φυγόποινος υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Χ. Παππάς, με δήλωση του συνηγόρου του Περικλή Σταυριανάκη στον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο των «Νέων», ανέφερε ότι μετέφερε στον εντολέα του αίτημα από «κρατικό παράγοντα» να «εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του»! Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που συνήγορος ηγετικού στελέχους της Χ. Α. επιλέγει να στείλει τα μηνύματά του μέσω του ίδιου δημοσιογράφου του συγκροτήματος Μαρινάκη. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, απολογούμενος είχε μιλήσει για επικοινωνία του Β. Λαμπρόπουλου με τον συνήγορο και αδελφό του Τάκη Μιχαλόλια. Αλλά και παλιότερα (13.12.2020) ο Β. Λαμπρόπουλος σε άλλο δημοσίευμά του, φιλοξενούσε δήλωση του Π. Σταυριανάκη, ο οποίος τότε έλεγε για τον εντολέα του ότι «επιμένει στην ορθότητα της απόφασής του να εξαφανισθεί». Από ό,τι φαίνεται ο Παππάς προσπαθεί να παζαρέψει τους όρους για την παράδοσή του. Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε το δημοσίευμα των «Νέων» και τη δήλωση Σταυριανάκη, δηλώνοντας ότι «ο Χρήστος Παππάς αναζητείται και θα συλληφθεί. Όλα τα άλλα σενάρια είναι εκτός πραγματικότητας». Το ερώτημα όμως της στάσης της κυβέρνησης απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις του φυγόποινου ναζιστή παραμένει, καθώς δεν είναι πολύ μακριά η εποχή Μπαλτάκου και των καναλιών επικοινωνίας της ναζιστικής συμμορίας με το κόμμα της Ν.Δ.