«Το δίκαιό σας είναι η θέληση της τάξης σας που αναγορεύτηκε σε νόμο, θέληση που το περιεχόμενό της καθορίζεται από τις υλικές συνθήκες ύπαρξης της τάξης σας»
Φράση των Μαρξ -Ένγκελς στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο απευθυνόμενη στους αστούς

Αδιάκριτα σε 33 χρόνια ο καθένας καταδικάστηκαν από ελληνικό δικαστήριο 11 Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, με αιτιολογία την υποτιθέμενη ένταξή τους σε «τρομοκρατική οργάνωση».
Στους πολιτικούς πρόσφυγες δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε καν αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των κατηγορουμένων.
Συνολικά επιβλήθηκαν 537 έτη κάθειρξης στη βάση της συλλογικής ευθύνης.

Δέχθηκαν επίθεση μέσα στο δικαστήριο
Οι Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες δέχτηκαν μάλιστα πρωτοφανή, άγρια και αναίτια επίθεση από αστυνομικούς μέσα στο δικαστήριο.
Πρόκειται για μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια που συνέβη κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της δίκης των 11 πολιτικών προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου πάνοπλοι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών (ΕΟΜ) επιτέθηκαν με κλοτσιές και ύβρεις στους κατηγορούμενους κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ενώ οι τελευταίοι συνομιλούσαν με τους δικηγόρους τους.

Η ΕΟΜ απαίτησε, χωρίς συγκεκριμένο λόγο, την επιστροφή των κατηγορουμένων στα κελιά και, όταν αυτοί αρνήθηκαν, καθώς αποτελεί κοινή πρακτική να συνομιλούν στο διάλειμμα με τους δικηγόρους, οι αστυνομικοί τούς επιτέθηκαν χτυπώντας τους. Μάλιστα, ένας αστυνομικός κλότσησε στο στήθος, στην περιοχή της καρδιάς, έναν από τους κατηγορούμενους ο οποίος έχει υποβληθεί παλιότερα σε εγχείρηση μπάι-πας, με αποτέλεσμα να χάσει αρχικά τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί αργότερα στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Όπως καταγγέλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 11 αγωνιστών, «οι κατηγορούμενοι μεταφερθήκαν σερνόμενοι στα κρατητήρια δεχόμενοι χυδαίες ύβρεις και ακραία βία».
Μάλιστα, «το δικαστήριο κατά την επάνοδό του, αρνήθηκε να πάρει θέση για το γεγονός και διέκοψε επικαλούμενο ότι οι κατηγορούμενοι δεν φορούσαν μάσκες (τις οποίες σκίσαν οι αστυνομικοί κατά την εφόρμησή τους)».

Την ώρα που ο Μιχαλολιάκος και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν σε 13 και 6 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές που αναγκάζονται να βγουν στην πολιτική προσφυγιά, ύστερα από την ακραία καταπίεση ενός αυταρχικού καθεστώτος, καταδικάζονται σε ποινές κάθειρξης υπερδιπλάσιες από αυτές που επιβλήθηκαν στους ναζί.
Η επίθεση στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές αποτελεί επί της ουσίας πράξη εκδούλευσης της ελληνικής δικαιοσύνης και κυβέρνησης στο αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν που έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε προοδευτική φωνή.

Αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων διώξεων αγωνιστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πλέον, ο αγώνας των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων συνεχίζεται ως την τελική δικαίωση στο Εφετείο.
Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές.