29/2/2024

Στις 26 του Φλεβάρη έφυγε απ΄ τη ζωή ο σ. Τάκης Κοσμάς (Ξυνός), μέλος της Κ.Ε. του Μ-ΛΚΚΕ, μετά από νοσηλεία του στο Νοσοκομείο.

Από τα μαθητικά του χρόνια, στους Μολάους Λακωνίας, συνάντησε τις κομμουνιστικές ιδέες, ενώ ως φοιτητής, στην Ιταλία, εντάχθηκε στο ΑΜΕΕ και στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στους αντιδικτατορικούς αγώνες και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, σε μια περίοδο έντασης και μαζικής έκφρασης του κινήματος του
λαού και της νεολαίας, αλλά και διώξεων απ΄ τη μεριά του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, εντάχθηκε στην ΟΜΛΕ και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, στις καταλήψεις και τους αγώνες, ενάντια στον αντι-φοιτητικό νόμο 815.

Χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη συγκρότηση, αγωνιστικότητα και οξυδέρκεια.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ποτέ δεν έχανε τη δύναμή του, την διάθεση συμμετοχής στους αγώνες, το χιούμορ και την αισιοδοξία του. Αυτά πήγαζαν απ΄ την εμπιστοσύνη του στη λαϊκή υπόθεση. Είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε μέσα κι απ’ τις συνελεύσεις της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στην Αθήνα, στις οποίες συμμετείχε.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συντρόφους του Μ-ΛΚΚΕ, στη γυναίκα του, Μαλάμω και στην κόρη του, Χρυσάνθη.