Για έναν αποτελεσματικό πανεργατικό αγώνα
φραγμό στην ακρίβεια, τη φτώχεια και την ανεργία

Τελικά η ΓΣΕΕ, και λίγες μέρες μετά η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία για τις 9 Νοέμβρη. Μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, αλλά και σε πλείστα αγαθά πρώτης ανάγκης, μπροστά στον χειμώνα που πλησιάζει και προμηνύεται μαύρος και δυσβάσταχτος για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, μπροστά στους μισθούς πείνας, τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα απαντούν με μια απεργία που την ορίζουν, όμως, σχεδόν 2 μήνες μετά, κρατώντας για όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα σε ακινησία τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Γιατί η απάντηση σε τόσο καίριες και επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων παίρνει .. παράταση για τον Νοέμβριο; Γιατί στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν πρυτανεύει η συνδικαλιστική κατεύθυνση να οργανωθούν άμεσα πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και να οργανωθεί ένας παρατεταμένος και κλιμακούμενος αγώνας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Γιατί το “πνεύμα” τους είναι, καθώς δέχονται την αυξανόμενη πίεση των εργαζόμενων που δεινοπαθούν από την πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας, όχι πώς να θέσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στον δρόμο της πανεργατικής κινητοποίησης, αλλά πώς να “ξεμπερδεύουν” από την πίεσή τους με μια 24ωρη απεργία σε βάθος χρόνου.

Γι’ αυτό και το κάλεσμά τους για την 24ωρη απεργία της 9ης Νοέμβρη δεν λέει κουβέντα για κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ανάπτυξη δράσεων των συνδικάτων έστω και ως μέσο για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας της 9ης Νοέμβρη. Όπως και δεν λέει κουβέντα για το ποιο θα είναι και αν θα υπάρχει το επόμενο βήμα πανεργατικού αγώνα μετά τις 9 Νοέμβρη!

Η συνήθης τακτική των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχουν τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επαναλαμβάνεται και αυτή τη φορά, με ακόλουθο και τη συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ που, παρά τις κραυγές της το προηγούμενο διάστημα για “άμεση” κινητοποίηση των εργαζομένων, προσάρμοσε την κίνησή της στην απόφαση των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα και καυτά προβλήματά τους δεν πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτήν την αντίληψη που κυριαρχεί στις συνδικαλιστές ηγεσίες!

Τα άγρια χτυπήματα που καταφέρονται στο λαϊκό εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων απαιτούν άμεση και πολύμορφη πάλη: συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις, συνελεύσεις και αγώνες προκειμένου να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την κυβέρνηση και τις επιδιώξεις της, προκειμένου να υπάρξει κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις πρέπει να κινηθούν για να δυναμώσουν τα αγωνιστικά συνδικαλιστικά αντανακλαστικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και να απελευθερώσουν τις πραγματικές δυνατότητές του.

Η ΕΡΓΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους μέσα από τα σωματεία τους να μη σταθούν παθητικά ως την απεργία της 9ης Νοέμβρη αλλά να ξεκινήσουν από τώρα κινητοποιήσεις με διεκδικήσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Κινητοποιήσεις που να βοηθήσουν στη μαζικοποίηση και στην επιτυχία της προκηρυχθείσας απεργίας.

Κινητοποιήσεις που θα συσπειρώνουν σε αγώνα εργατικές δυνάμεις και θα απαιτούν όχι απεργία “μιας τουφεκιάς” αλλά αποφασιστικό πανεργατικό αγώνα που να έχει συνέχεια και κλιμάκωση.