Με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά
Στηρίξτε – ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ

Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές, είναι να διαδώσει πλατιά τις θέσεις του συζητώντας με τους εργαζόμενους, τον κόσμο της Αριστεράς, με κάθε έναν που θέλει να αντιπαλέψει την πολιτική της ΕΕ και των ντόπιων υποτακτικών της, την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας, της υποτέλειας, επιδιώκοντας να συμβάλει πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Σε συνθήκες διαρκούς χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων, έχει ζωτική σημασία για κάθε εργαζόμενο της Αριστεράς, για όλους μας, να συζητήσουμε πάνω στα σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με τον προσανατολισμό και τους στόχους του λαϊκού αγώνα, με τους τρόπους και τις μορφές παρέμβασης στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα πάλης, για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, το ξεσκέπασμα της πολιτικής των ψευτοαριστερών κομμάτων, την υπόθεση της ανασυγκρότησης του εργατικού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

Σε μια περίοδο που οι πολεμοκάπηλοι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους και τις επεμβάσεις τους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, είναι σημαντικό και αναγκαίο να θέσουμε ξανά όλα τα μεγάλα προβλήματα, τους στόχους και τα καθήκοντα του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, την πάλη για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και των πυρηνικών, για Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό.

***

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδίδεται σε μια προπαγανδιστική επιχείρηση χειραγώγησης και εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, καλλιεργώντας νέες προσδοκίες και αυταπάτες. Με το ένα χέρι σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή αξιοπρέπεια και με το άλλο δίνει επιδόματα-ελεημοσύνη για να εδραιώσει συνθήκες επαιτείας, να εξαγοράσει συνειδήσεις, να διαπράξει τελικά ψηφοθηρία. Οι μισθοί, που παραμένουν μισθοί πείνας και μετά την αύξηση του κατώτατου, οι συντάξεις ανέχειας των συνταξιούχων, η δραστική μείωση των νέων συντάξεων, η ασυγκράτητη ακρίβεια, η εξοντωτική πολιτική σε βάρος της αγροτιάς, η δημιουργία, δηλαδή, ακραίας φτώχειας σε μαζική κλίμακα δεν αντισταθμίζεται ούτε «ανακουφίζεται» από κάποιες κινήσεις επιδομάτων ελεημοσύνης.

Η ΝΔ, προεξοφλώντας την εκλογική της υπεροχή, επενδύει σ’ αυτήν προσδίνοντας χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Καταφεύγει σε μια λογοκοπία και δημαγωγεί ασύστολα απευθυνόμενη στο λαό ως μια σταθερή κυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενη στις κυρίαρχες δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας, στους μεγαλοβιομήχανους και τους ιμπεριαλιστές, αμερικάνους και ευρωπαίους, παρουσιάζεται σαν ο αξιόπιστος εγγυητής των συμφερόντων τους και υπόσχεται προσήλωση στην εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Η ΝΔ αντιμετωπίζοντας τις ευρωεκλογές ως μια μάχη για τη διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί και τα κόμματα της ακροδεξιάς στήνουν ένα σκηνικό φτηνής αντιπαράθεσης. Όλοι τους καταφεύγουν σε μια τεχνητή όξυνση και πόλωση, υψώνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα, προκειμένου αφενός να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης της χώρας μας από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και από όλες τις εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες της ένταξης και της παραμονής στην ΕΕ, και αφετέρου να τον εγκλωβίσουν στις μυλόπετρες μιας αντιλαϊκής διαμάχης.

Από την άλλη μεριά, η ηγεσία του ΚΚΕ, παραπέμποντας τη λύση όλων των προβλημάτων στη μελλοντική «λαϊκή εξουσία» του, όχι μόνο δεν κάνει αγώνα για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ (και το ΝΑΤΟ) και για την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, αλλά αντίθετα καταγγέλλει όσους μιλούν για εξάρτηση και υποτέλεια.· Προβάλλει εξωφρενικές ψευτοθεωρίες περί «ιμπεριαλιστικής Ελλάδας», αρνείται και θεωρεί ξένο προς τα λαϊκά συμφέροντα, παρωχημένο και εκτός εποχής τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία! Στην πραγματικότητα η ηγεσία του ΚΚΕ εξωραΐζει το σημερινό σύστημα της εξάρτησης και της υποτέλειας, παραγνωρίζει και συγκαλύπτει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επικυριαρχία του ιμπεριαλισμού και τον αφήνει στο απυρόβλητο.

***

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ παραχωρούν στους εαυτούς τους ώρες ατελείωτες να παρελαύνουν από τα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, να δημαγωγούν και να εκβιάζουν μέσα από το στημένο σκηνικό απάτης, την ίδια στιγμή κρατούν μακριά τα «μικρά» λεγόμενα κόμματα και οι όποιες «ρυθμίσεις» αποφασιστούν θα αφορούν τελικά τις …πέντε ημέρες της τελευταίας εβδομάδας.

Την ώρα που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και συνεχίζουν να διαμοιράζονται μεταξύ τους εκατομμύρια ευρώ ενώ φορτώνουν με υπέρογκα παράβολα τα μικρότερα κόμματα, την ώρα που βομβαρδίζουν καθημερινά τον κόσμο από τις τηλεοράσεις, οι δυνάμεις της πραγματικής αριστεράς προσπαθούν με ελάχιστα και ανύπαρκτα ουσιαστικά μέσα να διαδώσουν τις θέσεις και την πολιτική τους, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο μόνος τρόπος για να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ είναι η πιο δραστήρια και ενεργητική παρέμβαση όλων των συντρόφων, των συναγωνιστών και φίλων του Μ-Λ ΚΚΕ, η μαζική απεύθυνσή μας στους εργαζόμενους, μέσα από τις εξορμήσεις, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις και συγκεντρώσεις στο κέντρο και την επαρχία, η διακίνηση του «κοκκινοκίτρινου χαρτονιού» και του κομματικού υλικού, πόρτα-πόρτα στις συνοικίες και στους χώρους δουλειάς.

Να απευθύνουμε πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στον κόσμο της δουλειάς, να ζητήσουμε τη στήριξη και ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου του. Μόνο έτσι μπορεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φτάσει μακριά και να ακουστεί δυνατά. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να συνδεθούμε με τους εργαζόμενους, να βγούμε ενισχυμένοι από την εκλογική μάχη, να συμβάλουμε πιο ουσιαστικά και από καλύτερες θέσεις στους αυριανούς αγώνες του λαού μας.

Στα πλαίσια αυτά ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η πανελλαδική προεκλογική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ με την κινητοποίηση όλων των κομματικών και νεολαιίστικων δυνάμεων. Σε πολλά σημεία της Αθήνας, του Πειραιά και των εργατικών συνοικιών, στις επαρχιακές πόλεις, ξεκινούν άμεσα προεκλογικές εξορμήσεις, ενώ στελέχη του κόμματος θα αναπτύξουν τις θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε μια σειρά άλλες περιοχές και πόλεις της επαρχίας, έτσι ώστε το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ να φθάσει όσο γίνεται πιο πλατιά.