Το πολυμελές τούρκικο καλλιτεχνικό σχήμα «Grup Yorum» αναδεικνύεται αυτές τις μέρες σε σύμβολο του μακρόχρονου και αιματηρού αγώνα που διεξάγει ο λαός της Τουρκίας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του ντόπιου αντιδραστικού καθεστώτος του Ερντογάν. Δύο ακόμα μέλη του συγκροτήματος, η Helin Bölek, ο İbrahim Gökçek και ο αγωνιστής Mustafa Koçak έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, έπειτα από πολύμηνη ηρωική απεργία πείνας. Πολλά ακόμα μέλη αλλά και δικηγόροι τους διώκονται και είναι φυλακισμένα από την κυβέρνηση Ερντογάν για την πολιτική τους δράση, επειδή υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα του τούρκικου λαού.

Το αντιδραστικό και καταπιεστικό καθεστώς της Τουρκίας, με την πολιτική της πυγμής και του ακραίου αυταρχισμού, επιβάλλει τη φίμωση σε κάθε δημοκρατική, αριστερή και κομμουνιστική φωνή. Καταδικάζει σε μαζικές φυλακίσεις, βασανισμούς και εξόντωση όσους αντιστέκονται στην πολιτική της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης και του φασισμού.
Οι τούρκικες και κουρδικές οργανώσεις και συλλογικότητες που δρουν στη χώρα μας αναπτύσσουν αυτό το διάστημα εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές συμπατριώτες τους, με αιχμές την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών του συγκροτήματος, την απελευθέρωση των δικηγόρων τους, τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης όσων βρίσκονται στις φυλακές και την άρση του καθεστώτος της αδικίας και των πολιτικών διώξεων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική του αλληλεγγύη και υποστήριξη στο δίκαιο και ηρωικό αγώνα που με αυταπάρνηση διεξάγουν οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές.

Το Μ-Λ ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν» καθώς και άλλων τούρκικων συλλογικοτήτων συμμετέχει στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Μαΐου στις 6.00μμ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα.
Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της επιτροπής.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

Στη μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσαν μάρτυρες 3 σύντροφοί μας. H Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek, μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, στη 288η και 323η μέρα αντίστοιχα και ο σύντροφος Mustafa Koçak στη 297η μέρα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης, αντιστεκόμενοι στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του Grup Yorum και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι και δε λύγισαν ούτε για μια στιγμή. Αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαούς της Τουρκίας, με πίστη και αυταπάρνηση. Γι’ αυτό και το καθεστώς Ερντογάν φοβάται τη δύναμη αυτού του αγώνα και δε δίστασε να επιτεθεί ακόμα και στις κηδείες των μαρτύρων μας, με δακρυγόνα, συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του συντρόφου İbrahim Gökçek φτάσανε σε σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσάγοντας μέχρι και τον πατέρα του.
Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (137η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (107η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (90η μέρα) και Özgür Karakaya (90η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:
-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.
-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές
που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.
Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ενδυνάμωσε τον αγώνα των απεργών πείνας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.
Στα ονόματα των μαρτύρων μας, της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση. Ο αγώνας συνεχίζεται. Η Νίκη Είναι Κοντά.
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ
ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!
MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Αλληλεγγύη στους συντρόφους Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya
ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΑΘΗΝΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Τρίτη 26/5, 18:00, Προπύλαια
Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν