Και φκιάστε το κιβούρι μου, φαρδύ, πλατύ να γένει,
να στέκω ορθός να πολεμώ, και δίπλα να γεμίζω.

“Πρωθυπουργέ κε Μητσοτάκη, Αγαπητέ Κυριάκο, Κυρίες και κύριοι». Έτσι ξεκίνησε την τηλε-προσφώνησή της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον, στη φιέστα που οργάνωσε η τρίδουλη «Μένουμε Ευρώπη», κυβέρνηση του Κούλη, αγαπητού Κυριάκου, για τα 40 χρόνια δυστυχούς εμπλοκής της χώρας μας στα γρανάζια τής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη φιέστα που έγινε στο Ζάππειο, παρευρισκόταν και ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Σακελλαροπούλου. Και όταν λέμε ανώτατος, εννοούμε τον Πρώτο στην τάξη, πιο πάνω και από τον πρωθυπουργό της χώρας, τον αγαπητό Κυριάκο. Η μαντάμ Ούρσουλα Φον, που πριν δυο μήνες την είχαν αφήσει παγωτό δυο άντρες, ο ευρωπαίος Σαρλ Μισέλ και ο ανατολίτης Ταγίπ Ερντογάν, να στέκει όρθια, σαν να ήταν καμαριέρα ξενοδοχείου, έπραξε τα ίδια. Συμπεριέλαβε την πρώτη στην τάξη, και γυναίκα, Πρόεδρο στους λοιπούς: «Κυρίες και Κύριοι».

Διπλωματικό σφάλμα των υπηρεσιών… Ερντογάν; Όχι. Πολιτική σκοπιμότητα. Τον αγαπητό Κυριάκο, ήθελε να προβάλει και ποιος τη …χαιρετάει την Πρόεδρο. Διότι η μαντάμ Ούρσουλα Φον, αφού μας εξήγησε πόσο πολύ επωφεληθήκαμε εμείς οι Έλληνες από την ένταξη στην ΕΕ, λησμόνησε να αναφέρει πόσα δισ. ευρώ κέρδισε από το πλιάτσικο της χώρας μας η χώρα της. Τι βρήκε να πει η αθεόφοβη για τα αντίστοιχα «οφέλη» που αποκόμισε η ΕΕ από την Ελλάδα; «Το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας είναι από τα πιο αποτελεσματικά στην Ευρώπη». Και στη συνέχεια επαίνεσε την ιδέα του αγαπητού Κυριάκου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πηγαίνουμε για 13.000 νεκρούς, χάρις στο …πρόγραμμα του Κούλη και βρήκε να το αποκαλέσει «αποτελεσματικό» η μανδάμ!!! Διπλωματική ανοησία ή αυτή είναι η πραγματικότητα, δηλαδή ο αγαπητός δεν έχει και να επιδείξει τίποτα σοβαρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Αντίθετα έχει να επιδείξει τεράστιο έργο «μεταρρυθμίσεων», δηλαδή στυγνότατων αντιλαϊκών μέτρων. Γι’ αυτό και τα συγχαρητήρια.

Μη το δέσετε κόμπο. Αν σε λίγο η Ούρσουλα θελήσει να επαινέσει τον Ερντογάν ή κάποιον που τα καταφέρνει καλύτερα από τον αγαπητό Κυριάκο, δε θα διστάσει να …χαιρετήσει αντίστοιχα τον Κυριάκο. Αυτή είναι η μοίρα των… σφουγγαριών. Ποιων σφουγγαριών; Μα αυτών που σπουδαία περιγράφει ο Άμλετ, απαντώντας στον ευνοούμενο του βασιλιά: «Ναι Κύριε (σφουγγάρι). Που μουσκεύει μέσα στην εύνοια του Βασιλιά, στις δωροδοκίες και στις εξουσίες. Αλλά με τέτοιους ευνοούμενους στο τέλος πάντα ο βασιλιάς βγαίνει ευνοημένος. Σας κρατάει μέσα στο στόμα του όπως τα καρύδια ο πίθηκος. Σας αρπάζει πρώτους και σας καταπίνει τελευταίους. Όταν έχει την ανάγκη σας σάς στύβει και παίρνει ό,τι είχατε ρουφήξει και απομένετε ξερά σφουγγάρια στραγγισμένα».

Τι να την κάνει τη Σακελλαροπούλου η φον ντερ Λάινεν. Τι να τον κάνει τον Κυριάκο, ο μεγαλόσχημος εφοπλιστής Λασκαρίδης, που ήδη δήλωσε ότι «χέ..ει» απάνω του, χωρίς να εισπράξει την παραμικρή απάντηση από τον στολισμένο απόπατο, Κυριάκο. Τι να την κάνει μεθαύριο την φον ντερ Λάινεν, ο ιδιοκτήτης τής Ζίμενς ή της Κρουπ και πάει λέγοντας. Μια σειρά αχυράνθρωποι, στυμμένα σφουγγάρια, που βγάζουν όσο μπορούν περισσότερους νόμους για να μπορούν να δένουν χειροπόδαρα τους πολλούς. Την ίδια στιγμή που οι πάμπλουτοι του πλανήτη πολλαπλασιάζουν τις περιουσίες τους σε βάρος των λαών, αψηφώντας νόμους και γραφές.

Όσο για την απίθανη γελοιότητα που έχουν φτάσει οι κυβερνήτες μας, με την «εφαρμογή» των νόμων, είναι αρκετό το περιστατικό με το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, έχτισε τις εισόδους του θεάτρου με τσιμεντόλιθους, εφαρμόζοντας την πολιτική τής δίωξης των καταλήψεων κτιρίων στην Αθήνα. Το θέατρο, όμως σαν κτίριο, έχει κριθεί διατηρητέο και κάθε επέμβαση σε αυτό διώκεται. Ε! Η χρυσοχοΐδειος αστυνομία δε δίστασε να συλλάβει το συνεργείο που η ίδια είχε φέρει για το χτίσιμο, αφού το συνεργείο έκανε επέμβαση, ανεπίτρεπτη, σε διατηρητέο κτίριο. Το θέατρο του παραλόγου, τρικυμία στο κρανίο, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν;
Μη τους κοιτάτε αποσβολωμένοι. Πάρτε την ζωή σας στα χέρια σας.

Τάνια