Όπως έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Γενάρη, το Μ-Λ ΚΚΕ ξεκίνησε τρίμηνη οικονομική καμπάνια από την 1η Φλεβάρη με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Μ-Λ ΚΚΕ, που θα του επιτρέψει να δώσει με καλύτερους όρους τις πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου. Κομμάτι αναπόσπαστα δεμένο με το λαό το Μ-Λ ΚΚΕ, με τα μέλη του να βιώνουν τα προβλήματα, τις δοκιμασίες και τις αγωνίες που περνούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, δίνει ακούραστα, με αδιάκοπες προσπάθειες, τη συμβολή του στους αγώνες του λαού μας.

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η αδιάλειπτη στήριξη και ενίσχυση της κομματικής δουλειάς μας, ιδιαίτερα τώρα μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις για τις οποίες το Μ-Λ ΚΚΕ πρέπει να προετοιμασθεί. Πρωταρχική, ασφαλώς, είναι η πολιτική και ιδεολογική προετοιμασία του κόμματος για να αντιπαρατεθεί και να αντικρούσει την πολιτική και τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων, για να αναδείξει και διαδώσει τις πολιτικές θέσεις του και να καλέσει σε λαϊκή συσπείρωση και μαζικό αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της εξάρτησης και της εμπλοκής στον πόλεμο. Η πολιτική εκλογική μάχη προϋποθέτει αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ζοφερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, οι εξωφρενικές αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, έχουν ρίξει στα Τάρταρα μεγάλα τμήματα του λαού μας και πρώτα απ’ όλα τα φτωχά εργαζόμενα και άνεργα κομμάτια του. Ωστόσο, εμείς και οι πολιτικοί φίλοι-υποστηρικτές μας ποτέ δεν κάναμε πίσω στις δυσκολίες. Αντίθετα, αυτές αποτέλεσαν αιτίες για νέο πείσμα και αποφασιστικότητα.

Γνωρίζουν όλοι πως το Μ-Λ ΚΚΕ στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών του, καθώς και στην ενίσχυση και στήριξη του κόσμου της εργασίας και της πάλης. Καταδικάζει την πάγια πρακτική και τακτική όλων των ρεφορμιστικών κομμάτων που γίνονται συνένοχα με τα αστικά κόμματα, βάζοντας το χέρι για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από τον κρατικό κορβανά.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει διακηρύξει πως δεν αποδέχεται να γίνει κόμμα εξαρτώμενο από την κρατική χρηματοδότηση. Αρνείται να μετατραπεί σε κρατικοδίαιτο κόμμα που λυμαίνεται τις οικονομικές θυσίες του λαού. Εμείς θέλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και όχι σε ξένα δεκανίκια του ταξικού αντιπάλου.

Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες θέλουμε να κάνουμε αυτά που αντιστοιχούν στις δυνάμεις μας, αγωνιζόμενοι να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, για να υπηρετήσουμε από καλύτερες θέσεις τούς στόχους της υπόθεσης και της πάλης μας, διατηρώντας την οικονομική μας αυτοδυναμία.

Εμείς ζητάμε «λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους», που σημαίνει ότι ανοιγόμαστε πλατιά στον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας, ζητώντας να μας στηρίξει οικονομικά και να αναγνωρίσει στο Μ-Λ ΚΚΕ και στο μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα:
-Πάνω από μισό αιώνα ανιδιοτελούς πολιτικής προσφοράς
-Το γεγονός ότι στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δυνάμεις μας
-Ότι στις σημερινές συνθήκες χρειάζεται ένα γερό και αυτοδύναμο κομμουνιστικό κόμμα.

Έχοντας πλήρη συνείδηση αυτής της κατάστασης, αλλά και την πεποίθηση ότι στο Μ-Λ ΚΚΕ, στην πολιτική του, οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν έναν συνεπή αγωνιστή των συμφερόντων τους.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θα πρέπει να εντείνουμε στο έπακρο τις προσπάθειές μας, να κινητοποιηθούμε τολμηρά και αποφασιστικά, να συνεχίσουμε για όλο το διάστημα της περιόδου που απέμεινε (Μάρτης-Απρίλης) την οικονομική καμπάνια, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες πολιτικής-προπαγανδιστικής παρέμβασης του M-Λ KKE. Ο πρώτος μήνας της οικονομικής εξόρμησης (Φλεβάρης) σηματοδότησε ένα γερό ξεκίνημα, προδιαγράφοντας την εκπλήρωση του οικονομικού πλάνου αν συνεχίσουμε με επιμονή και σταθερότητα. Είναι βέβαιο ότι χάρη στο αγωνιστικό πνεύμα όλων των συντρόφων του κόμματος και της νεολαίας, των συναγωνιστών και φίλων, θα αντιμετωπίσουμε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, τις δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις του πολιτικού εκλογικού αγώνα, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν. Καλούμε όλους τους συντρόφους-μέλη του Κόμματος, ανένταχτους συναγωνιστές και φίλους, τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου να στηρίξει αποφασιστικά και ολόπλευρα το Μ-Λ ΚΚΕ.

Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας
Μόνος χρηματοδότης μας
ο εργαζόμενος λαός