Επανέρχεται η κίνηση στην πόλη και χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, στοιβαζόμαστε ξανά στα ελάχιστα τρισάθλια λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Αν πριν το ξέσπασμα του Covid-19 το πρόβλημα του ΟΑΣΘ χτυπούσε κόκκινο συναγερμό, τώρα δε χωρά λεπτό καθυστέρησης για την ΑΜΕΣΗ αγορά καινούργιων λεωφορείων.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση, αγέρωχοι εμπαίζουν ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Αντί να αγοράσουν άμεσα καινούργια λεωφορεία, αθετούν ακόμη και τις πενιχρές υποσχέσεις για 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία που έταζαν πριν το καλοκαίρι. Συγχαίρουν το Δήμο Θεσσαλονίκης που τους βγάζει από τη δύσκολη θέση δωρίζοντας 50 μεταχειρισμένα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ που αγόρασε με τα λεφτά των Θεσσαλονικέων! Σαν να μη φτάνει που δεν ανανεώνεται ο στόλος, τώρα μία-μία οι γραμμές του ΟΑΣΘ περνάνε στα ΚΤΕΛ. Συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων τους, η διοίκηση του οργανισμού και η κυβέρνηση εργάζονται για το ξεπούλημα του «ασθενή ΟΑΣΘ» με ορίζοντα τη συνολική πώληση.

Σαν να λένε ότι ορατή βελτίωση της συγκοινωνίας δεν πρόκειται να δει ο λαός της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα μεγαλώνει ο κίνδυνος να φορτωθεί το κόστος μετακίνησης εκ νέου στις πλάτες του. Υπόσχονται ξανά νέα… μεταχειρισμένα λεωφορεία το Φθινόπωρο.

Όχι άλλη υπομονή! Να σταματήσει ο εμπαιγμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις κάθε λίγους μήνες. Δε γίνεται, εν μέσω πανδημίας, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να κυκλοφορούν με τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που λειτουργεί ο ΟΑΣΘ.

Καλούμε τον κόσμο της πόλης σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τα αυτονόητα:
• Να αγοράσουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία – Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές
• ΌΧΙ στον επικίνδυνο συνωστισμό σε οχήματα και στάσεις
• Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των επιβατών και του προσωπικού του ΟΑΣΘ
• Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ
Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ