Σκανδαλώδης είναι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει μια ακόμα πραξη ιδιωτικοποίησης δημόσιας υποδομής που επιδιώχθηκε να περάσει απαρατήρητη. Συγκεκριμένα στα τέλη Αυγούστου, έγινε γνωστό πως η Εγνατία Οδός, προστέθηκε στον κατάλογο των «πρώην» δημόσιων επιχειρήσεων.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η Εγνατία Οδός χαρίστηκε, όπως είναι το συνήθειο της κυβέρνησης ΝΔ, στην κοινοπραξία των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A. στη συμβολική, επί της ουσίας τιμή του 1,5 δισ ευρώ! Ας σημειωθεί ότι η περιοχή επιρροής και εξυπηρέτησης που προσφέρει η Εγνατία Οδός συγκεντρώνει το 36% του συνολικού πληθυσμού της χώρας και το 33% του συνολικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Το πιο σκανδαλώδες είναι το γεγονός ότι η Εγνατία Οδός κόστισε στον Ελληνικό λαό περίπου 6 δισ ευρώ και παραχωρείται στην ΤΕΡΝΑ έναντι 1,5 δισ για τα επόμενα 35 χρόνια!

Και αυτό ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, με δήλωσή του το χαρακτηρίζει ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση της ΝΔ «για τον τρόπο που μπορούν και πρέπει να δράσουν Δημόσιο και ιδιωτικοί φορείς, προκειμένου και επενδύσεις να γίνουν και ανάπτυξη να επιτευχθεί».