Ο κυνισμός και βαρβαρότητα σε μία φράση

«Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή, όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει»

Αυτά δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών) στις 13/9, μιλώντας για τον κόσμο που δεν μπορεί να πληρώσει τους εξωφρενικά φουσκωμένους λογαριασμούς ή δεν του περισσεύουν δυο χιλιάρικα για να κάνει αλλαγή καυστήρα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει, είπε, “ξερνώντας” όλο τον κυνισμό και την βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε μία φράση.

Όχι, ο κύριος Πέτσας δεν βρισκόταν σε συνθήκες πίεσης, ώστε να χάσει την ψυχραιμία του και να του ξεφύγει μια τόσο προκλητικά χυδαία δήλωση. Αντιθέτως, βρισκόταν στο ιδιαίτερα φιλικό (προς τους κυβερνητικούς εκπροσώπους) πάνελ του ANT1, με τους δημοσιογράφους να επαναλαμβάνουν πριν και μετά από κάθε διευκρινιστική ερώτηση πόσο καλά είναι τα κυβερνητικά μέτρα, μη τυχόν και παρεξηγηθούν και εκληφθεί κάποιο ερώτημα ως κριτική.

Τόλμησαν όμως να κάνουν μία απλή επισήμανση, για το υψηλό κόστος αλλαγής καυστήρα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία πολιτών είτε δυσκολεύεται είτε δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Όποιος δεν μπορεί, λοιπόν, πεθαίνει! Αυτό απάντησε ο υπουργός!

Και συνέχισε, παραδίδοντας “μαθήματα ζωής” λέγοντας ότι “η πορεία όλων μας εξαρτάται από τον βαθμό προσαρμογής στις δυσκολίες”.

Σε αυτές τις “δυσκολίες”, που οι ίδιοι καθημερινά νομοθετούν υποβαθμίζοντας όλο και περισσότερο τη ζωή του ελληνικού λαού. Αυτοί που μας κλέβουν το ψωμί, που ληστεύουν το εισόδημα και τον πλούτο του λαού για να μπουκώσουν τα ταμεία των τραπεζιτών, εφοπλιστών, καναλαρχών και ξένων επενδυτών, απαιτούν προσαρμογή. Αυτοί οι χορτάτοι απαιτούν να προσαρμοστούμε στα λίγα, χωρίς περίθαλψη, χωρίς παιδεία, χωρίς πολιτισμό και διασκέδαση, χωρίς θέρμανση με μισθούς και συντάξεις πείνας, κι αν δεν τα καταφέρουμε, τότε ας πεθάνουμε.

Όχι, να μην προσαρμοστούμε σε αυτή τη ζωή. Αυτός ο ολοένα και πιο έντονος κυνισμός με τον οποίο μιλούν και κυβερνούν οι “άρχοντες” του τόπου, θα πνιγεί όταν το κύμα οργής που σήμερα σιγοβράζει θα βρει διέξοδο στον κοινό βηματισμό χιλιάδων ανθρώπων, στον δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης.