Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ

Πέρασαν 6 χρόνια από εκείνο το βράδυ που μια αγέλη νεοναζί επιτέθηκε και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Όσο και αν τα θρασύδειλα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στις απολογίες τους στην αίθουσα του δικαστηρίου καμώνονται τους αθώους και ανήξερους περαστικούς, είναι γνωστό ότι η δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα υπήρξε η τελευταία για εκείνη την περίοδο πράξη, αναρίθμητων αντίστοιχων επιθέσεων σε μετανάστες, συνδικαλιστές, αριστερούς, σε κάθε δημοκράτη άνθρωπο που εναντιώνονταν και αντιπάλευε τον φασισμό. Για αυτό το λόγο –και όχι τυχαία όπως φαιδρώς ισχυρίζονται- δολοφόνησαν και τον Παύλο.

Πέρασαν 6 χρόνια και παρά το αυτονόητο και πρόδηλο της προμελετημένης δολοφονικής επίθεσης, παρά το γεγονός ότι ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε για την Χ.Α. την πολιτική ευθύνη για αυτή τη δολοφονία, οι δολοφόνοι της Χ.Α. εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό αγόρευαν και από τα έδρανα της βουλής. Και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί παρά να αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη άνθρωπο.

Είναι βέβαιο ότι η δολοφονία του Παύλου και η αντιφασιστική δράση που ανέπτυξε το κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα, συντέλεσαν ώστε να αναδειχθεί ακόμα πιο ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και να περιοριστεί η δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Άλλο τόσο βέβαιο είναι όμως, ότι ο φασισμός δεν «τελείωσε» επειδή η Χ.Α. δεν μπήκε στην βουλή, ότι ο φασισμός δεν θα «ηττηθεί» και δεν θα τελειώσει με δικαστικές αποφάσεις και τη λήψη διοικητικών μέτρων. Ο φασισμός μπορεί να ηττηθεί πολιτικά με την ανάπτυξη του κινήματος και της αντιφασιστικής δράσης του. Μόνο τότε θα ξαναμπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όσο και αν τα θρασίμια της Χ.Α. παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί», είναι δεδομένο ότι ο φασισμός είναι τέκνο αυτού του συστήματος, γεννιέται και τρέφεται στον κόρφο της πλουτοκρατίας και ιστορικά αποτελεί το δολοφονικό χέρι του συστήματος της κυρίαρχης τάξης και του ιμπεριαλισμού. Ο φασισμός αποτελεί την πιο δόλια, την πιο τρομοκρατική και κτηνώδη εκδοχή διαχείρισης του καπιταλισμού και όποτε κριθεί απαραίτητη θα χρησιμοποιηθεί από τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, από αυτούς που ορίζονται ως κυρίαρχη μεγαλοαστική τάξη, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της.

Η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, η πολιτική των δυνάμεων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» είναι αυτή που ευθύνεται για το άπλωμα των φασιστικών ιδεών. Η πολιτική που υπηρετεί τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του, η βάρβαρη πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας που βάθυνε ακόμη περισσότερο με τα μνημόνια, η πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η πολιτική της περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που για τους μετανάστες δημιουργούνται σε όλη την Ευρώπη, η πολιτική των αντικομουνιστικών διακηρύξεων και συμφωνιών της ΕΕ, είναι αυτή που στρώνει το έδαφος στο φασισμό.

Η ΝΔ του Βορίδη και του Γεωργιάδη, είναι βέβαιο ότι με την συνέχιση και ένταση εφαρμογής αυτής της πολιτικής, με τις εθνικιστικές κορώνες, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έδαφος για την ανάπτυξη των φασιστικών ιδεών. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αναπόσπαστα δεμένος με τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

18 Σεπτέμβρη 2019