Για σχεδόν δύο χρόνια (από τις 6 Δεκέμβρη του 2020) βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας οι 62 αγωνιστές που είχαν συλληφθεί ανήμερα της μαύρης επετείου από τη δολοφονία του -τότε- μαθητή Γρηγορόπουλου με την ανυπόστατη κατηγορία της «διάδοσης μολυσματικής νόσου». Έπειτα από την αναβολή της δίκης στις 29 Νοέμβρη 2021, οι 62 αγωνιστές σέρνονται και πάλι στα δικαστήρια, την Παρασκευή, 16 Σεπτέμβρη.

Πριν δύο χρόνια, το Νοέμβρη του 2020 με πρόσχημα την αντιμετώπιση τάχα της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε μέτρα χουντικής κοπής και έμπνευσης, καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καταπατώντας έτσι βάναυσα τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020 και λίγες μόνο ημέρες μετά το καθεστώς της σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και των φασιστικών απαγορεύσεων στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ένα νέο όργιο καταστολής και επιδόθηκε σε ένα πογκρόμ συλλήψεων αγωνιστών που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του δολοφονημένου Α. Γρηγορόπουλου.

Δύο χρόνια μετά οι 62 αγωνιστές εξακολουθούν να βαρύνονται με προκλητικές και γελοίες κατηγορίες περί «διασποράς μολυσματικής νόσου». Εξακολουθούν να βρίσκονται όμηροι των δικαστηρίων και αντιμέτωποι με τέτοια σαθρά κατηγορητήρια ενώ ο πραγματικός ένοχος για την πανδημία δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση και την πολιτική που άσκησε δύο χρόνια τώρα. Η εγκληματική της αδιαφορία για την αντιμετώπιση της πανδημίας οδήγησε το λαό μας σε εκατόμβες νεκρών.

Αποτελεί πρόκληση να στήνονται τέτοια χυδαία κατηγορητήρια σε βάρος 62 ατόμων, που μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές, στελέχη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος και της Αριστεράς, κόντρα στις απαγορεύσεις διαδήλωναν και διεκδικούσαν την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που το ρημάζει. Είναι πρόκληση να στήνονται τέτοια κατηγορητήρια την ώρα που η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια δεν έλαβε το παραμικρό υγειονομικό μέτρο στους χώρους δουλειάς, που στα ΜΜΜ οι άνθρωποι στοιβάζονται κυριολεκτικά, που στα Δημόσια Σχολεία οι μαθητές στριμώχνονται σε τμήματα των 27, 28 και 29 παιδιών, που εφαρμόζει μια διχαστική και εκδικητική πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 62 συλληφθέντες, απαιτεί να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες και να αθωωθούν. Απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη, 10:00 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτήριο 12.

14/9/2022