Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Γιατί το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιούνη; Στις εκλογές που προηγήθηκαν πήρε περίπου 4.000 ψήφους. Υπολογίζει τώρα ότι θα τις αυξήσει; Μία εκ νέου καταγραφή σε τόσο σύντομο διάστημα από την προηγούμενη (της 21ης Μαΐου) ποιο σκοπό έχει; Σε τι θα ωφελήσει;

Πριν απαντήσουμε στις ερωτήσεις αυτές οφείλουμε να κάνουμε την εξής παρατήρηση. Οι απανωτές εκλογές δείχνουν ότι οι δυνάμεις που κανοναρχούν τα πολιτικά μας πράγματα δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την υποτιθέμενη σταθερότητα για την οποία κόπτονται, ούτε την ευθυγράμμιση των πάντων την οποία επιθυμούν, κάτω μάλιστα από την μπαγκέτα της Δεξιάς. Καμία σταθερότητα και καμία αδιατάρακτη κυριαρχία δεν μπορεί να υπάρξει και δεν πρόκειται να την εξασφαλίσει κανένα εκλογικό ποσοστό, όταν οι εργαζόμενοι λεηλατούνται και δεινοπαθούν, όταν η καταπίεση και η εκμετάλλευση της νεολαίας και του λαού είναι τρανταχτή πραγματικότητα. Γι’ αυτό οι κυρίαρχες δυνάμεις που περιφρουρούν τα οικονομικά προνόμια των κεφαλαιοκρατών, των μεγιστάνων του χρήματος και των τραπεζιτών βάζουν ξανά μπροστά τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα και φτάνουν τώρα στο σημείο να απειλούν ακόμα και με τρίτες συνεχόμενες εκλογές.

Η ερώτηση έχει στην ουσία δύο σκέλη. Πρώτον το Μ-Λ ΚΚΕ παίρνει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για τους ίδιους βασικούς λόγους που συμμετείχε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για να ακουστεί δηλαδή όσο πιο δυνατά το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Μια σταθερή συνεπής αγωνιστική φωνή του μαρξιστικού- λενινιστικού κινήματος:

1) Απόρριψης και καταδίκης της βάρβαρης αντεργατικής, αντιδημοκρατικής, εθνικιστικής (και στην πράξη υπονομευτικής για τα εθνικά συμφέροντα) πολιτικής της Δεξιάς, 2) Απόρριψης και αποδοκιμασίας της χρεοκοπημένης πολιτικής των ανταγωνιζόμενων μεταξύ τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που αποτελούν δεκανίκια του συστήματος καθώς και της πολιτικής των κομμάτων και φορέων της συνθηκολόγησης, πυρόσβεσης και διάσπασης των λαϊκών αγώνων, που φουσκώνει τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας και στρώνει το δρόμο στην αναπαραγωγή και εδραίωση της αντιλαϊκής εξουσίας της.

Αλλά δεν συμμετέχουμε στις εκλογές καλώντας απλώς σε διαμαρτυρία κατά της Δεξιάς και σε αντιπαράθεση με τους απροκάλυπτους ή συγκαλυμμένους τροφοδότες της. Συμμετέχουμε για να προβάλουμε πάνω από όλα το δικό μας θετικό μήνυμα: Φραγμός στα σχέδια των δυνάμεων της αντίδρασης που καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία και απειλούν να θάψουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας ήταν και θα παραμένει και την επαύριο των εκλογών ο ενωτικός, μαζικός, λαϊκός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας. Σε αυτόν τον αγώνα στρέφουμε την κυρία προσοχή μας και σε αυτόν προσβλέπουμε. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ανασύνταξη των δυνάμεων του λαϊκού κινήματος στην ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο. Για να γίνει η εργατική τάξη όχι χαλιναγωγημένος και πειθήνιος υπήκοος όπως τη θέλουν η ντόπια οικονομική ολιγαρχία και οι ξένοι ιμπεριαλιστές συνέταιροι και κηδεμόνες της, αλλά διεκδικητής των απαράγραπτων δικαιωμάτων της, και τελικά η ηγέτιδα δύναμη τις ελληνικής κοινωνίας.

Δεύτερο: Βεβαίως και διεκδικούμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να διευρύνουμε την πολιτική μας επιρροή και την εκλογική μας απήχηση. Αλλά δεν τρέφουμε και την παραμικρή αυταπάτη σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες -ειδικά τις οικονομικές- που θα συναντήσει και συναντά ήδη αυτή η προσπάθεια.

Θεωρούμε ότι στις τωρινές συνθήκες το χειρότερο αποτέλεσμα για τους κόπους μας θα ήταν η αποφυγή των δυσκολιών.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, τα κόμματα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και οι συνθηκολόγοι “παντός καιρού ” χορηγοί της, διαλαλούν ότι πολεμούν για να μη χάσουν εκλογικά ούτε μία ψήφο. Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι εκείνοι επιδιώκουν, εμείς επιδιώκουμε να τους στερήσουμε και να αποσπάσουμε από την επιζήμια για το λαό εκλογική επιρροή τους όσες περισσότερες μπορούμε ψήφους. Η ενοχλητική για κείνους φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ δεν θα πάψει να ακούγεται στο στίβο της ταξικής πάλης και ο αγώνας για να διαδοθεί το δικό μας μήνυμα παντού όπου μπορούμε θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει με πίστη και αφοσίωση στη μεγάλη υπόθεση του λαού και της αριστεράς. Για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Για μία Ελλάδα ελεύθερη, ειρηνική, Δημοκρατική και εθνικά ανεξάρτητη. Για να ανοίξει ο δρόμος στη σοσιαλιστική αναγέννηση της πατρίδας μας.