Η διάσπαση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στη Φθιώτιδα και η παραλυσία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την, εδώ και μεγάλο διάστημα, υποτονική αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων. Αυτό αποτυπώθηκε και στη γενική απεργία στις 6 Απρίλη όπου οι εργαζόμενοι βρέθηκαν διασπασμένοι σε δύο συγκεντρώσεις. Μία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας (ΕΚΛ) που συσπειρώνει τα σωματεία του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ελευθερίας και μία του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) στην πλατεία Διάκου. Μάλιστα η διοίκηση του ΕΚΠΕΦ, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τη ΓΣΕΕ, μετά από σύσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία του τριτοβάθμιου οργάνου αποφάσισε να κάνει την απεργιακή συγκέντρωση το απόγευμα!

Οι δύο συγκεντρώσεις είχαν πάνω κάτω την ίδια μαζικότητα, αναντίστοιχη με την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας.
Μπροστά σε αυτή την παγιωμένη πλέον κατάσταση τα μέλη της ΕΡΓ.Α.Σ και του κόμματος επέλεξαν να κινηθούν αυτόνομα, προπαγανδίζοντας την απεργία. Καταγγέλλοντας παράλληλα την πολιτική της διάσπασης που ακολουθούν οι παρατάξεις που ηγούνται του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Τις προηγούμενες ημέρες της απεργίας κόλλησαν την κομματική αφίσα και ανάρτησαν πανό με αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, ενώ τη μέρα της απεργίας μοίρασαν την προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ. στη συμβολή της Ρήγας Φεραίου με την πλατεία Πάρκου, συνομιλώντας με τους πολίτες της Λαμίας.