Πέρασαν δύο χρόνια από την εμφάνιση του ιού στη χώρα. Δύο χρόνια, μετά η εικόνα παντού ίδια. Νοσούντες και υγιείς, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, όλοι, στημένοι σε ατελείωτες ουρές, περιμένουν για να πληρώσουν αδρά έναν διαγνωστικό έλεγχο. Είτε τους οδηγούν εκεί τα άθλια εκβιαστικά διχαστικά μέτρα στοχοποίησης των ανεμβολίαστων, είτε κάποιο σύμπτωμα, είτε η αγωνία να μην μεταδώσουν τον ιό, το αποτέλεσμα το ίδιο. Ξανά και ξανά, θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, για να «βάλουν πλάτη» να γεμίσουν τα σεντούκια των κλινικαρχών.

Πέρασαν δύο χρόνια. Ούτε καν τεστ δεν εξασφάλισαν οι άριστοι της ΝΔ για την έγκαιρη διάγνωση και τον επιδημιολογικό έλεγχο. Δεν συζητάμε για ΜΕΘ, προσωπικό, εξοπλισμό… συζητάμε για τεστ. Το στοιχειώδες που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν σε όλους… Αν τους ενδιέφερε -έστω και στο ελάχιστο- η αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν τους ενδιαφέρει.

Πέρασαν δύο χρόνια. Κάποιοι λένε ότι είναι ανίκανοι να καταφέρουν έστω και αυτό. Αυτό που εξασφάλισαν Δήμοι ή ακόμη και Σύλλογοι Γονέων(!). Φθηνά, αν όχι δωρεάν τεστ για όλους… ΛΑΘΟΣ! Είναι πραγματικά άριστοι. Γιατί συνεχίζουν σε συνθήκες πανδημίας, ανεμπόδιστα, να επιβάλλουν την πολιτική τους. Και με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς να υπονομεύουν και να διαλύουν το ΕΣΥ και να γιγαντώνουν τους ιδιώτες του χώρου και τα κέρδη τους.

Για αυτό παλεύουν και αυτό καταφέρνουν.

Το καταφέρνουν, κρύβοντας την εγκληματική πολιτική τους πίσω από τη διαρκή στοχοποίηση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και το διχασμό. Ώστε να μην μπορεί να δει ο κόσμος, που παγώνει στις ουρές των ιδιωτικών κέντρων, τι συμβαίνει… στο τέλος της ουράς. Αλλά να ψάχνει πόσοι από αυτούς που στέκονται δίπλα του είναι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι.

Πέρασαν δύο χρόνια. Αυτοί που δεν σταματούν να κουνούν το δάχτυλο και να καταλογίζουν ευθύνες στο λαό, του στερούν ακόμη και τα τεστ. Το πιο στοιχειώδες μέτρο πρόληψης που οφείλει να παρέχει ένα κράτος σε καιρούς πανδημίας. Όχι επειδή δεν μπορούν. Επειδή δεν θέλουν.
Και αυτό μπορούν να το κάνουν επειδή είναι… ΑΡΙΣΤΟΙ σε αυτό που κάνουν.