Από τον Καναδά μας έρχονται τα μαντάτα. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Οντάριο προτείνει νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται πρόστιμο 2.900 ευρώ σε κάθε εκπαιδευτικό που θα συμμετέχει σε απεργία. Είναι προφανής ο στόχος να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και στον αγώνα. Κάτι τέτοια βλέπει η Κεραμέως και αναθεματίζει την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκε στην Ελλάδα και όχι στον Καναδά. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι το τρίο Άδωνις-Βορίδης-Πλεύρης ζητούν να γίνουν υπουργοί του Καναδά δεν έχει διασταυρωθεί.

***

Μετά την εξαγορά του twitter από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ οι εργαζόμενοι έμαθαν ότι 3720 θα απολυθούν και οι υπόλοιποι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται. Ο δισεκατομμυριούχος επικοινώνησε μέσω e-mail με τον κάθε εργαζόμενο για να του πει τα «νέα». Ποιος μίλησε για τον θαυμαστό κόσμο των media;

***

Το φυσάνε και δεν κρυώνει! Ο λόγος για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια δασκάλων και καθηγητών όπου η Κεραμέως και η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ)-ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ ή ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) μαζί με όλο το κράτος, ΜΜΕ, προϊσταμένους, «χωροφύλακες» και άλλα κακοποιά στοιχεία δεν μπόρεσαν να πείσουν πάνω από το 20% των 150.000 εκπαιδευτικών. Πρόκειται για πολιτική ξεφτίλα που θα τους οδηγούσε σε ομαδικό χαρακίρι. Αν είχαν τσίπα. Αλλά τα παχύδερμα πανηγύριζαν. Όταν ηττήθηκαν κατά κράτος από τα συνδικαλιστικά σχήματα των Παρεμβάσεων και του ΚΚΕ αλλά και από μία σειρά τίμιους δασκάλους και καθηγητές. Οι εκλογές -ηλεκτρονικές παρακαλώ- ήταν μία μετωπική μάχη και με την ΑΠΟΧΗ που κήρυξαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΑΣΕ(ΚΚΕ) νίκησαν αναμφίβολα. Η Κεραμέως είναι πλέον «ξεβράκωτη».

***

Το καλάθι του νοικοκυριού μοιάζει, στην καλύτερη περίπτωση, με κάποιον που θέλει να νικήσει ελέφαντες με γροθιές. Στη χειρότερη -και πιο πραγματική- είναι κοροϊδία και εμπαιγμός. Αλλά ο Άδωνις -γνωστός ακροδεξιός καραγκιόζης- βρήκε ότι θα νικήσει τον πληθωρισμό με λίστα προϊόντων και τα θηρία των σούπερ μάρκετ με συμφωνίες κυρίων. Αν ο πληθωρισμός γιατρεύονταν έτσι, θα είχε βρει όχι ένα, αλλά 1000 καλάθια η κυβέρνηση.