Ένας καλός φίλος της στήλης του Λαϊκού Δρόμου μάς επισήμανε ότι για να πιάσουν τα δολώματα στο ψάρεμα και το κυνήγι χρειάζονται τρία πράγματα. Πρώτον, να επιλέξεις τόπο και χρόνο. Δεύτερον, να ’ναι καλό το δόλωμα και τρίτον, να το μεταμφιέσεις έτσι που να μην υποψιάζεται το ψάρι ή το πουλί. Θυμηθήκαμε τα παραπάνω όταν βγήκαν στην πολιτική πιάτσα τα πολιτικά δολώματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά. Τι αντιφασισμός, τι αντινεοφιλελευθερισμός και τι αντιδεξιό θράσος. Όλα αυτά στη «συσκευασία του ενός» που λένε στα μεγάλα παντοπωλεία, κοινώς σούπερ μάρκετ. Για να μπουν στη συριζαϊκή στρούγκα νέα θηράματα, τώρα που αποχώρησαν οι ΑΝΕΛιστές.

▲▼▲

Μεγάλος θόρυβος σηκώθηκε για τον σ. Θ.Τσιριγώτη και όσα σχολίασε για τους τροτσκιστές και τη Βενεζουέλα. Αλλά τι είπε ο άνθρωπος; Πως οι τροτσκιστές μας μπερδεύουν τις αντιθέσεις, πνίγονται σε μία κουταλιά νερό, συγχέουν τις ΗΠΑ του Τραμπ με την κυβέρνηση Μαδούρο και ενώ φωνάζουν πολύ για όλους, στο τέλος, κοιμούνται και νανουρίζονται από τους ιμπεριαλιστές. Εδώ κοτζάμ ΝΑΡ όταν ο Κλίντον βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία και έσφαζε τα Βαλκάνια, βγήκε στο ΠΡΙΝ με πρωτοσέλιδο τίτλου που «έβγαζε μάτια», ο οποίος έλεγε «Ο Μιλόσεβιτς σφάζει, τα Βαλκάνια τρέμουν». Δεν τους λες πράκτορες του εχθρού, δεν τους λες πολιτικούς εχθρούς και 5η φάλαγγα, αλλά οπωσδήποτε «ταξικούς μπουμπούνες» πρέπει να τους ονοματίσεις. Αλήθεια, καμία κριτική από το αντικαπιταλιστικό στρατόπεδο θα γίνει;

▲▼▲

Ώστε κόμματα υπάρχουν πολλά! Η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζ.Κωνσταντοπούλου, το «Diem 25» του Βαρουφάκη, οι Χριστιανοδημοκράτες του Ν.Νικολόπουλου, η «Ελληνική Ορμή» της Παπακώστα, η «Πυρίκαυσος Ελλάδα» του Κ.Ζουράρη και άλλα των οποίων δεν θυμόμαστε τα ονόματα. Άφαντα, χωρίς μέλη, χωρίς έντυπα, χωρίς παρέμβαση, χωρίς γραφεία, χωρίς πρό­γραμμα. Υπάρχουν στο μυαλό των ΜΜΕ κι εσύ αναγνώστη πρέπει να βομβαρδίζεσαι με τόνους ψεύτικων ειδήσεων, πλασματικών πληροφοριών, τιποτισμού και μηδενολογίας. Από την άλλη, μια χούφτα πραγματικών οργανώσεων της αριστεράς που κάνουν το χρόνο παξιμάδι και βρίσκονται παντού σαν το …άγιο πνεύμα. Δυο κόσμοι αντίθετοι, αντίπαλοι. Οπότε, όπου ακούς τα μηδενικά του γυαλιού να υπερηφανεύονται, γύρνα την πλάτη και σκέψου πως ο θησαυρός είναι άνθρακες. Είναι ο λόγος του τίποτα!