Λίγοι ίσως θυμούνται ή και γνωρίζουν ότι η θορυβοποιός ΚΝΕ ήταν αυτή η οποία την περίοδο 1976-77 αποδέχτηκε το ν+2 στα πανεπιστήμια, τους εσωτερικούς αυταρχικούς κανονισμούς και βρέθηκε απέναντι στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα που συνέτριψε το ν. 815. Κορυφαίο γεγονός η προσπάθεια αντικατάληψης του Χημείου (στη Σόλωνος) από ομάδες Κνιτών με επικεφαλής τον διαβόητο Μαλάμη. Ο τελευταίος έγινε ανέκδοτο, ποίημα, συνώνυμο του τραμπουκισμού. Έκτοτε η ΚΝΕ εξαφάνισε τα υλικά-αρχεία αυτής της εποχής, όπως έκανε με την Πανσπουδαστική Νο8 για το Πολυτεχνείο το 1973. Αυτά είναι τα γεγονότα. Πεισματάρικα και διαφωτιστικά. Οπότε σήμερα δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως τιμητές των πάντων, εκτός και αν κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους. Ανοιχτά στο λαό και το κίνημα.

***

Έγλυψε, έγλυψε κατουρημένες ποδιές και βρέθηκε στην τελική πεντάδα των υποψηφίων προέδρων του ΟΟΣΑ. Η ΠΑΣΟΚτζού που πήδησε σαν ποντικός από το πλοίο που βυθιζόταν, νεοφιλελεύθερη ως το μεδούλι, χωρίς αρχές, (ήταν αυτή που πρότεινε να διδάσκονται τ’ αγγλικά ως… πρώτη γλώσσα στα σχολεία και δημιούργησε με κάτι φίλους της ένα άγνωστο «κίνημα»), ναρκισσευόμενη, αμοραλίστρια. Θα μπορούσε να είναι υποψήφια για κάθε περίοπτη θέση και με κάθε τίμημα. Στο τέλος της βδομάδας θα δούμε αν ο ΟΟΣΑ θα έχει στην κορυφή του ακόμα ένα μηδενικό.

***

Αν είχαμε ναζιστική κατοχή θα ήταν αναμφίβολα το δεξί χέρι του Γκέμπελς. Ο λόγος για τον υπάλληλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ΣΚΑΪ, τον Άρη Πορτοσάλτε, ένα δημοσιογραφικό σαλταδόρο που βγήκε από τα έγκατα της ακροδεξιάς ως βοθρόλακος και μιλάει στα φιλοκάρδια του «κοιμώμενου πολίτη» και της σιωπηλής μάζας. Ο Άρης Πορτοσάλτε, λοιπόν, αναφερόμενος στις τελευταίες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις αποκάλεσε τους μαθητές και τους δασκάλους τους απαξιωτικά «μαρίδα». Το συμπαθές ψάρι διακρίνεται για το μικρό του μέγεθος, αλλά και από το γεγονός ότι ψαρεύεται με το δίχτυ μαζικά. Ο Άρης Πορτοσάλτε, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησε για τον εαυτό του το όνομα «δράκαινα», κακομούτσουνο δηλητηριώδες ψάρι για σούπα.

***

Ωραία λοιπόν! Εμβόλια δεν έχουμε, αλλά γίναμε τουλάχιστον σοφότεροι; Διότι το κουβάρι με τις πολυεθνικές του φαρμάκου, την ΕΕ, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία καλά κρατεί. Η ΕΕ έγινε διεθνές σούργελο από την Astra Zeneca και χώρες του διαμετρήματος της Γερμανίας, της Γαλλίας κλπ, φτιάχνουν πυραύλους, φρεγάτες και υποβρύχια, αλλά δεν έχουν ούτε μία μανιφακτούρα να φτιάχνει εμβόλια. Τόσος σεβασμός στους λαούς τους. Αφήνουμε κατά μέρος τη χώρα μας που μοιάζει με ψαρόβαρκα στο πέλαγος με 9 μποφόρ. Στο μεταξύ κανένας δε μιλάει για τους φτωχούς της Αφρικής, της Ασίας και της Λατ. Αμερικής. Ας πεθάνουν αβοήθητοι. Πρόκειται για παιδιά ενός κατώτερου θεού.